Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · CAÇA MENOR

PRINCIPI D’ACORD PER CAÇAR LA POLLA D’AIGUAPrincipi d’acord per caçar la polla d’aigua

11/10/2016
La Generalitat no havia signat el permís coincidint amb l’obertura de la veda

Si no hi ha canvis a darrera hora, els caçadors de la zona del Delta podran iniciar la temporada demà sense entrebancs administratius. La temporada de caça menor es va obrir diumenge amb malestar entre el col·lectiu a banda i banda del tram final del riu.    

 

El motiu: el permís per caçar la polla d’aigua, una de les espècies aquàtiques més apreciades a la zona, no s’havia signat. En els darrers anys, el Departament d’Agricultura autoritzava un permís especial per capturar l’animal, que no està catalogat com a espècie cinegètica però que es caça pels danys que causa als arrossars.    

 

Un traspàs de competències d’Agricultura al Departament de Territori i Sostenibilitat ha endarrerit la signatura, fet que ha provocat la indignació dels caçadors. Per evitar el risc de sanció, la majoria de societats del Delta van acordar divendres ajornar l’inici de la temporada.    

 

Ahir a la tarda va tenir lloc a Tortosa una reunió entre les diferents parts afectades. Des del col·lectiu de caçadors remarquen “la bona sintonia” durant la trobada i asseguren que la Generalitat s’ha compromès a firmar l’autorització al llarg del dia d’avui. Així, demà, festa del Pilar, els caçadors podran tirar a la polla d’aigua, que, juntament amb l’ànec, és l’au més buscada entre els arrossars acabats de segar.    

 

La temporada de caça menor s’allargarà fins al mes de febrer i, al Delta, quedarà marcada per la sequera i els canvis en la regulació de l’aigua arran de la problemàtica amb el cargol poma.    

 

S.Cases

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar