Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

“QUAN ÉS FOSC, ET FA POR SORTIR AL CARRER A LLENÇAR LA BROSSA”“Quan és fosc, et fa por sortir al carrer a llençar la brossa”

John Galletly, Anselm Sabaté, Maria Romero i Rosana Carmona mirant-se una de les zones malmeses pels senglars. Ferran Polo

Un grup de senglars furgant una de les zones amb gespa de la Terrera. Ferran Polo

10/10/2016
Els problemes amb els senglars s’han multiplicat al veïnat de la Terrera aquest estiu

Ja fa estius que els veïns de la Terrera, a l’Ametlla, reben la visita de senglars que es passegen pels carrers i fan malbé els jardins amb gespa que hi ha a l’entorn de les cases. Aquest estiu, però, el problema s’ha accentuat. “Abans era un problema més puntual, durava un mes o un mes i mig i venien de matinada”. Ara el problema s’ha allargat en el temps –aquests darrers dies encara hi van– i també en l’estona que s’hi estan perquè més d’un dia ja els han detectat cap a 2/4 de 10 del vespre.

 


Els senglars provoquen destrosses a les zones enjardinades d’aquesta zona, situada molt a prop d’un torrent. Tenen grans extensions de gespa aixecades per les truges que arriben acompanyades de garrins per alimentar-se. Però la presència constant de senglars també els inquieta personalment. Fins al punt, que han canviat alguns hàbits. “Quan es fosc fa por sortir al carrer a llençar la brossa. Jo ara ho faig al matí. Quan surto a córrer, marxo amb cotxe per no sortir des de casa corrent”, explica Rosana Carmona, vicepresidenta de la comunitat de veïns d’aquest barri format per 42 cases. “Un dia a les 4 de la matinada va sonar l’alarma d’una veïna i vaig anar a veure què passava en cotxe, tot i que és aquí mateix perquè et fa respecte trobar-te amb els senglars”, diu Anselm Sabaté, un altre veí. També asseguren que van alerta a l’hora de deixar sortir els nens petits al carrer quan es fa fosc. “Un nen petit no distingeix un senglar d’un gos i un dia podem tenir un ensurt”, diu John Galletly, que apunta que els senglars d’aquesta zona són “híbrids” acostumats a la presència humana i amb una alta capacitat reproductiva. “S’han acostumat a nosaltres. Els tires pedres i no marxen”.

 

Els veïns han començat a adoptar mesures per evitar l’entrada de senglars. La setmanada passada van acabar d’instal·lar una tanca metàl·lica en un dels punts per on entren els porcs. Però també han vist com altres cops han entrat des de la carretera de Bigues. "Fins i tot els han vist com s’esperen que no vinguin cotxes per travessar”, diu Maria Romero, presidenta de l’entitat veïnal. També han anat posant un reixat metàl·lic enterrat als parterres amb gespa que ja han hagut de reparar per evitar que els senglars hi furguin. Amb tot, reclamen més implicació de l’administració. “La precaució la tenim nosaltres quan sortim de casa però l’Ajuntament i la Generalitat haurien de procurar que estiguem segurs als nostres carrers”.

 


Per ells, amb la caça no n’hi ha prou. A més, asseguren que les batudes que es fan en zones rurals del municipi contribueixen a l’arribada de més senglars al barri.

 

Ferran Polo

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar