Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

CAÇADORS DE TARRAGONA DEMANEN A L’ADMINISTRACIÓ QUE S’APLIQUI MÉS PRESSIÓ PER CONTROLAR EL SENGLAR



Caçadors de Tarragona demanen a l’administració que s’apliqui més pressió per controlar el senglar

Caçadors de Mont-roig del Camp, caçant el conill

09/10/2016
Aquest diumenge s´inicia la temporada de caça menor amb la vista posada en capturar conills, tudons o tords

A partir d’aquest diumenge i fins al primer diumenge de febrer, els caçadors de la demarcació de Tarragona comencen la temporada de caça menor, amb unes captures que van dirigides principalment al conill, el tudó o el tord. El porc senglar, però, continua sent un dels focus que obliga als caçadors a estar alerta durant més mesos a l’any, de setembre fins al març i, si hi ha danys, durant tot l’any. Amb tot, el president dels caçadors al Camp de Tarragona, Joaquim Vidal, considera que no és suficient perquè és un animal que està en un augment constant i els caçadors “amb els efectius disponibles, no el poden aturar”. Per això demanen que l’administració “es posi les piles” i “inventi un altre sistema de captures”, com podrien ser els paranys. “Cada any cacem més senglars, però cada any puja el nombre”, detalla Vidal.

 

Més senglar

 

Vidal ha apuntat que hi ha un “augment incessant” de porc senglar, que ara poden caçar durant set mesos, a diferència dels quatre que es permetien abans. A més, des de principi d’any, els caçadors han fet més de 180 batudes excepcionals de senglars per danys a l’agricultura. En canvi, el conill comença a estar més controlat i ha deixat “un respir” als caçadors, fent que els danys en l’agricultura siguin mínims, segons Vidal.

 

D’altra banda, “la perdiu té moltes dificultats per tirar endavant i es manté sota mínims” a causa, principalment, de la transformació del camp per part de l’home, que “crea una desestabilització a l’hora de criar i defensar-se dels depredadors”, a més dels efectes que té sobre aquesta espècie el canvi climàtic.

 

Menys llicències i més senglars

 

Per la temporada d’enguany, hi ha unes 14.000 llicències, gairebé mil menys que l’any passat, que es deuria al fet que no hi ha un gran nombre de noves incorporacions, sumat a la retirada de caçadors d’edat avançada. “La societat no ens entén i hi ha entitats emergents en contra de la caça. Tot plegat crea un fre que dificulta noves incorporacions”, apunta Vidal, que veu diferència en una “petita punta de caçadors que sí que van a la caça major, com al senglar”.

 

Captures en paranys

 

”No n’hi ha prou que nosaltres cacem en període hàbil i els senglars del Priorat o Montsant no són com els de Collserola, que et vénen a menjar a la mà”, apunta el president dels caçadors al Camp de Tarragona que recorda els danys que aquests animals provoquen als camps. “Ara collim raïm, avellana, ametlla, garrofa… i també tenim conills, senglars i cabirols, que es mengen tot això”, ha detallat Vidal, que ha exemplificat que “si no es cacessin tudons, no menjaríem avellanes de Tarragona”. Per tot plegat, la federació reclama que s’ideï un altre sistema de captures perquè “amb escopeta no és suficient i el nombre de senglars es queda pràcticament igual d’una temporada a l’altra”. Els paranys, basats en posar un esquer per agafar l’animal, serien una alternativa el cost de la qual hauria de sufragar l’administració, segons els caçadors. Ara per ara, el col·lectiu calcula que cada caçador es gasta uns 1.300 euros (en desplaçament, llicències, manutenció dels gossos, etc.) en temporada de caça per capturar senglars.





Comentaris



No hi han comentaris.




Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader




<< Tornar