Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

MALESTAR EN L’INICI DE LA TEMPORADA DE CAÇAMalestar en l’inici de la temporada de caça

L’Ebre, un dels territoris  amb més llicències, tenint en compte la densitat de població. ACN

09/10/2016
S’obre la veda sense l’autorització especial per caçar la polla d’aigua

Inquietud entre el col·lectiu de caçadors ebrencs. Avui comença la temporada de caça menor i, a diferència d’altres anys, no es podrà disparar contra la polla d’aigua, una de les aus aquàtiques més apreciades al Delta, juntament amb els ànecs, i que abunda als arrossars acabats de segar aquests dies.    

 

No catalogada com a espècie cinegètica, la Generalitat n’autoritza la caça a través d’un permís especial per danys a l’agricultura. Un canvi de competències entre els departaments d’Agricultura i Territori i Sostenibilitat, que ha assumit la regulació de les espècies considerades no cinegètiques, ha complicat la tramitació, segons apunten des de la Federació Catalana de Caça a les Terres de l’Ebre. “Ens estranya aquest desgavell i que ningú vulgui assumir la signatura d’un permís que fa 20 anys que s’està fent”, lamenta J. Pedro Tomás, vicepresident i delegat d’Aquàtiques de la federació a l’Ebre.    

 

Reunió prevista    

 

En aquest context, aquesta setmana que ve s’ha convocat una reunió amb totes les parts afectades. A l’espera que la problemàtica se solucioni en les hores vinents, la majoria de les onze societats de la zona del Delta –on es cacen les aus aquàtiques– van decidir divendres no sortir a caçar avui i esperar-se fins dimecres, festa del Pilar, evitant el risc de sanció en cas que els gossos tornin amb alguna gallina d’aigua a la boca abans de tenir-ne l’autorització.    

 

El sector, que aglutina unes 10.000 persones a l’Ebre –hi ha unes 5.000 llicències federatives–, recorda que, amb l’actual problemàtica del Delta de l’Ebre amb el cargol poma i els canvis que s’estan produint en la regulació de l’aigua, “cada dia compta”. “Ja hem perdut una setmana”, lamenten els caçadors de ribera, després que la paràlisi del permís hagi impedit traure els gossos per capturar aus aquàtiques sense armes, com cada any, just abans d’obrir la veda.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar