Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

ELS CAÇADORS DE LLOBERA ORGANITZEN UNA BATUDA DEL SENGLAR OBERTA AL PÚBLIC



Els caçadors de Llobera organitzen una batuda del senglar oberta al públic

02/10/2016
L’objectiu de la Societat de Caçadors Esportius és donar a conèixer aquest esport i evitar l’envelliment que afecta el col·lectiu dels caçadors

Com és una jornada de cacera? Com actuen els caçadors al bosc? L’activitat cinegètica és beneficiosa per a l’espai natural? Amb l’objectiu de desvelar aquestes preguntes i alhora mostrar aquest esport a tothom qui vulgui, la Societat de Caçadors Esportius de Llobera va organitzar, ahir a la tarda, una batuda de porc senglar (o porc fer, com anomenen l’animal al Solsonès) a la zona de Lloberola i Biosca, dins el vedat de la societat. Una setantena de persones, entre caçadors i espectadors, van participar en aquesta activitat.

 

Aquesta és la novetat més destacada de la Fira de l’Empelt de Llobera d’aquest any, que va començar ahir a la tarda i s’allargarà durant tot el dia d’avui. Ramon Angrill, president dels caçadors de Llobera, explicava, just abans d’iniciar-se la batuda, que «amb aquesta iniciativa la nostra societat vol ensenyar en viu com evoluciona una jornada de caça, alhora que volem desfer falsos prejudicis que tenim»; i recorda que «som els primers interessats en la presència d’animals al nostre vedat; però també som grans coneixedors del bosc, mantenim els camins en bon estat, inspeccionem regularment el territori i preparem cada batuda amb antelació».  

 

Ara bé, Angrill reconeix que «el caçador envelleix, i amb l’activitat d’avui volem despertar noves aficions». Així, el perfil del caçador de Llobera, i que és similar al de les altres societats, és d’un home d’entre 60 i 70 anys i veí o bé descendent del país.  

 

A mesura que s’atançava l’hora de començar la caceria, el punt de trobada es va anar omplint de gent amb pantalons i jerseis de camuflatge, escopetes enfundades i bales a l’armilla d’un llampant color taronja. Angrill apunta que actualment l’ús de l’armilla «és obligatori», i ho aprofita per explicar els canvis que ha vist l’esport de la caça des que ell era petit, quan «la gent anava a caçar amb la roba de la feina». A més a més, el mateix president de la Societat de Caçadors Esportius de Llobera també vol remarcar els canvis en la conducta del caçador al bosc. Un bon exemple d’això és la caça de la perdiu al vedat d’aquesta colla, perquè «com que és un territori amb poques perdius i no volem que es perdin, tan sols organitzem set batudes d’aquesta au l’any, i només matins».

 

A mesura que s’apropava l’hora d’endinsar-se al bosc l’ambient propi de la caça anava prenent forma: els crits dels gossos, les emissores a punt, etc. Però tot això després d’una bona xerrada.    

 

Ricard Monsó





Comentaris



No hi han comentaris.




Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader




<< Tornar