Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

SEGON ATAC DE GOSSOS A RAMATS D’OVELLES EN SET DIES AL PALLARS JUSSÀSegon atac de gossos a ramats d’ovelles en set dies al Pallars Jussà

21/09/2016
Al terme de Conca de Dalt, i els Agents Rurals troben un dels gossos que van matar diversos animals. Intenten reagrupar la resta per comptabilitzar els danys

Els Agents Rurals del departament d’Agricultura investiguen un atac a un ramat d’ovelles per part de gossos a Conca de Dalt, al Pallars Jussà, una setmana després que es registrés un altre atac a Llimiana amb 31 animals morts. Segons va explicar ahir el responsable dels Agents Rurals a Lleida, Llorenç Ricou, el nou atac es va produir entre dissabte a la nit i diumenge al matí. Pel que sembla, el van perpetrar dos gossos i els Rurals han pogut localitzar-ne un, la propietària dels quals ja ha reconegut que assumirà els danys causats pel gos. Les ovelles estaven pastant a la reserva de caça de Boumort quan els gossos van irrompre al lloc i les van obligar a escampar-se. Fins avui no està previst que es puguin comptabilitzar els danys i quantes ovelles han mort pel succés, malgrat que hi haurà diverses baixes. Segons Ricou, el gos localitzat pertany a una ramadera de la zona, a la qual se li va escapar de l’explotació.    

 

L’altre animal podria ser salvatge, encara que aquest extrem no està confirmat. La propietària, que serà denunciada per l’atac, s’haurà de fer càrrec dels danys per les ovelles mortes, que pertanyerien a entre dos i tres ramaders que agrupen ramats a la zona, tot i que un d’ells hauria patit més afectació que la resta. Els ramaders continuaven ahir intentant reagrupar tot el bestiar, que va quedar molt repartit per la reserva, per comptabilitzar els danys, tasca en la qual van col·laborar tant efectius dels Agents Rurals com guardes de la reserva de Boumort. El balanç final determinarà el cost que s’haurà de pagar.    

 

Es tracta del segon atac d’aquesta mena en una setmana, després que tres gossos salvatges ataquessin dos vegades un ramat i matessin 31 ovelles, succés pel qual l’amo dels gossos va ser denunciat i es va comprometre a fer-se càrrec dels danys, com va avançar SEGRE. El primer atac va tenir lloc el passat dia 9 de setembre, quan els tres gossos van atacar les ovelles que hi havia en un camp clos i en van matar sis. Malgrat l’advertència dels Agents Rurals perquè l’amo tanqués els gossos, aquests van tornar a sortir i van atacar de nou la mateixa explotació l’endemà, i en van matar 25 exemplars més.    

 

L. GARCÍA

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar