Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

CAMPANYA D´INFORMACIÓ SOBRE LA BRAMA DEL CÉRVOL A BOUMORTCampanya d´informació sobre la brama del cérvol a Boumort

16/09/2016
S’inicia l’època d’aparellament dels cérvols i els mascles competeixen amb els seus brams per conquerir les femelles. La Reserva Nacional de Caça de Boumort posa en marxa novament el servei d’informació sobre aquest fenomen natural

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de la Reserva Nacional de Caça de Boumort, posa en marxa  per tercer any consecutiu el servei d’informació sobre la brama del cérvol. Ha establert dos punts d’informació situats en llocs estratègics per gaudir d’aquest fenomen. L’objectiu és millorar l’atenció als usuaris de la Reserva i obtenir informació sobre les activitats que hi efectuen.    

 

La Reserva Nacional de Caça (RNC) de Boumort, situada entre el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i l’Alt Urgell, és un dels millors indrets de Catalunya per gaudir de la fauna salvatge, amb cérvols, isards, cabirols, senglars i grans rapinyaires.    

 

La població de cérvol hi és abundant, i és fàcil observar rastres de la seva activitat i grups de femelles pasturant o esmunyint-se entre els matollars. De mitjan setembre a mitjan octubre, el cérvol entra en zel i té lloc la brama, l’espectacle natural més impressionant de la natura a casa nostra. De nit, als matins i als capvespres, pels barrancs de Boumort ressonen els brams dels mascles, que intenten atreure femelles als seus harems.    

 

Concretament, el servei en funcionament consta de dos punts d’informació situats en llocs estratègics de la reserva per gaudir d’aquest fenomen. Un punt està situat prop del refugi lliure de Boumort i l’altre prop del refugi guardat de Cuberes.    

 

Els punts d’informació estaran oberts tots els caps de setmana i festius entre el 10 de setembre i el 23 d’octubre. Els dissabtes i el 12 d’octubre, l’horari serà de 8 del matí a 8 del vespre, i els diumenges de 8 del matí a 2 del migdia.agricultura.gencat.cat/ca/inici/nota-premsa/?id=294528
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar