Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

ELS CAÇADORS D´ÀNEC DEL DELTA DE L´EBRE ANELLEN LES ENZES PER CONTROLAR LA GRIP AVIÀRIAEls caçadors d´ànec del Delta de l´Ebre anellen les enzes per controlar la grip aviària

15/09/2016

Durants els darrers tres dies els caçadors d'ànec del Delta de l'Ebre que utilitzen enzes com a reclam han dut a anellar aquests ocells. L'objectiu de l'anellament és tenir-ne un registre i fer-los una analítica per determinar si estan contagiats de la grip aviària en entrar en contacte amb altres aus migratòries. 

 

És obligatori que tots els caçadors que pràctiquen la caça de l'ànec amb animals de reclam facin aquest control que organitza la Federació Catalana de Caçadors a les Terres de l'Ebre. La veterniària contractada per la federació, Marina Rodríguez, explica que després de deu anys els caçadors "ho han assumit, venen voluntàriament i cadascú paga el seu animal". La feina de la veterinària és prendre mostres de les enzes abans i després de la caçera. "En el transcurs de la caçera estos animals poden tenir contacte amb altres animals salvatges i quan acaba es fa un segon mostreig per comparar si hi ha algún positiu", explica Rodríguez.

 

Des de 2005, la legislació de la Unió Europea prohibeix l’ús d’enzes com a reclam de caça per tal d’evitar la introducció del virus i només es permet en zones molt determinades i sota el compliment del control sanitari. El Delta de l'Ebre és una d'aquestes excepcions, per la qual el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, amb la col·laboració de la Federació Catalana de Caça realitza aquestes controls per determinar el possible risc d'un brot de grip aviària. En cas que es detectés un positiu, el departament podria arribar a cancelar la temporada de caça. 

 

Avui dia, la majoria de brots de grip aviar es localitzen al Sud-est asiàtic i a la Xina, on també s'han donat casos puntuals de contagis a éssers humans els darrers anys. Però també s'han detectat brots a Egipte, Països Baixos o França, d'on algunes aus poden tenir en el Delta el seu espai de nidificació o reproducció. Pel que fa als humans, el virus es pot transmetre a les persones per contacte directe o indirecte amb aus infectades, però mai per menjar carn que haja estat cuinada. Segons la Organització Mundial de la Salut, però, la majoria de virus de grip aviar no suposen cap risc pels humans, només els de tipus A (H5N1) i A(H7N9), que poden arribar a produir la mort.Vídeo

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar