Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS

EL CATALÀ DE GOSSOS DE MOSTRA ES TANCA AMB UN GRAN ÈXIT ORGANITZATIU I DE PARTICIPACIÓEl Català de Gossos de Mostra es tanca amb un gran èxit organitzatiu i de participació

29/08/2016
El diumenge va finalitzar amb un positiu balanç el Campionat de Catalunya de Gossos de Mostra CACT Britànics i Continentals per parelles, en caça pràctica, dut a terme a Tàrrega del 25 al 28 i que va comptar amb una xifra récord de 84 gossos.

Després de quatre intensos i calorosos dies de competició, una circumstància que, en certa mida, va condicionar la manera d’afrontar la prova per part dels diferents participants, el gironí Albert Morchon, amb el seu gos Eol i el lleonés José Luis Diaz amb Hugo, en continental i britànic respectivament, es van proclamar guanyadors absoluts d’aquesta nova edició del Campionat de Catalunya de Gossos de Mostra, organitzat per la Federació Catalana de Caça i el Pointer Club Español amb la directa col·laboració de la Societat de Caçadors de Tàrrega, entre altres.

 

A banda de la climatologia, ja que la calor va ser una constant, l’organització afrontava altres reptes com la durada de la mateixa, quatre dies en lloc dels dos habituals, en un intent de donar més visibilitat a aquest tipus de competicions i fomentar el concurs del major nombre de participants –tant de Catalunya, com de la resta de l’Estat-. En aquest sentit, l’aposta dels organitzadors va resultar francament positiva ja que es van assolir unes xifres de participació molt significatives arribant als 84 gossos inscrits, superant en més de 20 les millors previsions; sens dubte, un balanç molt favorable que servirà com a referent a l’hora de plantejar noves proves amb aquestes característiques.

 

En general, tant els participants com els membres del jurat van destacar el gran nivell organitzatiu del campionat destacant la idoneïtat dels terrenys escollits per a la seva celebració i el treball dut a terme pels organitzadors en totes les facetes del concurs –tant a l’hora de sembrar perdius, com d’acompanyar als concursants, preveure qualsevol tipus d’incidència, etc.- .

 

Després de la celebració de la competició del diumenge i realitzar el recompte final de les puntuacions dels diferents dies de competició el càmping de la Fira de Tàrrega va ser l’escenari del lliurament de premis i guardons als diferents guanyadors. En el decurs d’aquest acte van comptar, entre altres, amb la presència de Diego de la Torre, director de competicions de la FCC, Jaume Teixidò, president de la Territorial de Lleida, Josep Mª Setó, en representació de la Societat de Caçadors de Tàrrega i Montse Badia, presidenta de la Fira del Caçador de Tàrrega, Angel Rubio, vicepresident del Pointer Club España i Josep Laguna, delegat a Catalunya del club, a més de Sergio Sánchez, president de la Federació Catalana de Caça, que, entre altres aspectes, va posar de relleu el fet de que bona part de l’èxit assolit en aquest Campionat va ser fruit del gran esforç i col·laboració de la Societat de Caçadors de Tàrrega i el Pointer Club Español. Així mateix, va posar de manifest la seva satisfacció en veure el gran nombre d’inscrits, molts d’ells de fora Catalunya, un fet que fa palesa la qualitat i interés despertat per aquesta competició.

 

El XIIè Campionat de Catalunya de Gossos de Mostra també va esdevenir l’escenari per escollir els representants de la Federació de Caça de Catalunya al Campionat d’Espanya, que tindrà lloc a Toledo el proper cap de Setmana. Albert Morchon en Continental i Manuel Tejeira en Britànic seran, en primera instància, els representants catalans en aquest campionat.

L’organització del XII Campionat de Catalunya de Gossos de Mostra CACT Britànics i Continentals per parelles ha anat a càrrec de la Federació Catalana de Caça i el Pointer Club Español amb la col·laboració de la Representació Territorial de la Federació de Caça de Lleida i la Societat de Caçadors de Tàrrega i el suport de diferents entitats i empreses com Ramírez Criador Cinegético, Bonmascota, Ajuntament de Tàrrega, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, Mutuasport i la Generalitat de Catalunya.

 

XII Campionat de Catalunya de Gossos de Mostra per parelles

 

Membres del Jurat

 • Vicente Mossi
 • Miguel Olaya
 • Lorenzo Urra
 • José Luis Toledano

 

Dia 25

 • Millor continental Koko, de Vicente Trenada
 • Millor britànic Fil de Vicent Lisarde

Dia 26

 • Millor britànic  Fil de Vicent Lisarde
 • Continental, sense classificats

Dia 27

 • Millor continental Gesa, d’Emilio Soriano
 • Millor britànic Hugo, de José Luis Diaz

Dia 28

 • Millor continental Eol d’Albert Morchon
 • Millor britànic Hugo, de José Luis Diaz

 

En sols, en la prova celebrada el dia 27 per la tarda la victòria en britànic va ser para Brisa de Pablo Canales –continentals sense classificar-

 

El millor exemplar del PAN va ser Boy de Cortiuda, conduit i propietat de Marc Regada.

 

El millor exemplar del DIN va ser Brisa, conduida i propietat de Pablo Canales Confita.

 

El millor exemplar de les Joves Promeses Pointer va ser Killer del Pla de la Calma, conduit per Josep Lagunas i propietat de Josep Lagunas i Angel Rubio.

 

Guanyadors absoluts competició

 • Millor britànic José Luis Diaz amb Hugo
 • Millor continental, Albert Morchon amb Eol de Girona

 

Representants Catalunya Campionat d’Espanya

 • Albert Morchon amb Eol, en continental
 • Manuel Tejeira amb Hugo, en britànic.
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar