Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · CAÇA MAJOR

S´ENGEGA UNA CAMPANYA DE CONSCIENCIACIÓ SOBRE COM EVITAR DANYS I MOLÈSTIES DELS PORCS SENGLARSS´engega una campanya de conscienciació sobre com evitar danys i molèsties dels porcs senglars

26/07/2016
Es desenvolupa paral·lelament al control cinegètic de la població de senglars que fa la Societat de Caçadors al municipi

El departament de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat i els Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya han començat una campanya de consienciació a la població sobre les mesures d'autoprotecció que s'han de prendre per evitar danys i molèsties dels porcs senglars.


Els danys produïts per la població de porcs senglars al municipi han anat en augment els darrers anys, especialment a les zones agrícoles amb el conseqüent perjudici als pagesos. Els motius principals pels quals els senglrars s'acosten als nuclis de població és perquè hi troben mejar, especialment les escombraries i també perquè hi ha gent que els hi dóna. Aquest fet ha provocat que els porcs senglars hagin perdut la por amb els humans.


Els senglars poden comportar un risc per a les persones i els animals domèstics ja que són animals salvatges i poden tenir reaccions imprevisibles. Des el consistori recorden que entre els consells per evitar molèsties dels senglars trobem no donar-los mai menjar, llençar la brossa als contenidors, desbrossar l'estrat arbustiu de les zones urbanes i periburbanes per evitar l'efecte refugi, instal·lació de tanques o passos canadens o de filats elèctrics per evitar l'accés de senglars a determinats espais.


 
Els Agents Rurals posen un telèfon a disposició dels habitants per aclarir qualsevol dubte o aclariment: 93 561 70 00. La campanya informativa es desenvolupa paral·lelament al control cinegètic de la població de porcs senglars que porta a terme la Societat de Caçadors.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar