Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · OCELLAIRES

REUNIÓ AMB EL DIRECTOR GRAL. DE POLÍTIQUES AMBIENTALS DEL DEPARTAMENT DE TERRITORI I SOSTENIBILITATReunió amb el Director Gral. de Polítiques Ambientals del Departament de Territori i Sostenibilitat

07/07/2016

Ahir, dia 6 de juliol de 2016 a les 17.30 hores de la tarda, ens vam reunir amb el Director General de Polítiques ambientals, el Sr. Ferran Miralles, el Sr. Mariano Mate en qualitat de Responsable Ocellaire de Catalunya, la Sra. Montserrat Romeo en qualitat de Cap dels serveis jurídics de la Federació, el Sr. Josep Vilalta en qualitat de Delegat Ocellaire de la Federació a la comarca d’Osona, el Sr. Manel Raurich en qualitat de representant d’Agrupcat i jo mateix com a President de la Federació Catalana de Caça, per tractar la problemàtica generada davant la decisió de no permetre la captura ocells fringíl·lids durant l’any 2016.

 

Vàrem tenir l’ocasió de transmetre al Sr. Miralles la nostra disconformitat per la decisió del seu Departament en relació a la no expedició d’autoritzacions de captura d’ocells fringíl·lids per la present temporada 2016. Li vam exposar que aquesta decisió posava en risc el mateix Decret 139/2014 de 14 d’octubre, ja que no ens permetia continuar amb el projecte iniciat sobre la viabilitat o no de la cria en captivitat d’aquests ocells. El vàrem fer coneixedor del profund malestar que actualment està vivint el col·lectiu ocellaire, donat que no ens sembla comprensible que una decisió com aquesta es comuniqui a dies del que hauria d’haver estat el repartiment d’anelles per a la captura, tot i que aquesta sensació de desinterès no és nova ja que cada any que s’han autoritzat les captures s’ha fet tard i malament. Li vàrem entregar els Decrets d’autoritzacions de captura per 2016 tant d’Andalusia com de Múrcia i la Rioja per tal de que fos coneixedor del seu contingut i de les bases jurídiques que sustentaven les seves decisions. Vam concloure dient-li que políticament ens sentíem decebuts i no recolzats pel nostre Govern, tenim l’insuportable sensació de que la nostra activitat tradicional de concursos de cant d’ocells fringíl·lids present a Catalunya des de fa més de 400 anys no importa al nostre Govern, i el que és més greu, ens ho amaga.

 

El Sr. Miralles ens va donar sobrades explicacions sobre els punts que ja ens avançava a la seva carta adreçada a totes les societats ocellaires de Catalunya. Va interpretar que no hi havia cap possibilitat de trobar una solució a mig camí que pogués desbloquejar, ni que fos parcialment, les captures de 2016 i davant la nostra disconformitat es va comprometre a traslladar el nostre malestar al Conseller de Territori i Sostenibilitat, el Sr. Rull. La decisió definitiva ens serà comunicada el proper dimarts dia 12, coincidint amb la reunió que mantindrem a la seu de la Federació Catalana de Caça amb els representants dels ocellaires de les Representacions Territorials.

 

Us hem de dir que, vista la postura del Departament, alberguem poques esperances. Malgrat això, desitgem que aquesta vegada sí, els nostres representants polítics es mostrin sensibles a les peticions d’un col·lectiu tant castigat com l’ocellaire, que sempre ha complert amb totes les traves administratives per tal de continuar amb la seva tradició i passió, els concursos tradicionals de cant.

 

Des de la Federació Catalana de Caça, com no pot ser d’una altre manera, estem al vostre costat i recolzarem totes les accions que trobeu adients prendre en relació a aquesta qüestió.

 

Sergi Sánchez Mateu

President de la Federació Catalana de Caça

 

Barcelona, 7 de juliol de 2016

 

 

Reunión con el Director Gral. de Políticas Ambientales del Departamento de Territorio y Sostenibilidad

 

Ayer, día 6 de julio de 2016 a las 17.30 horas de la tarde, nos reunimos con el Director General de Políticas Ambientales, el Sr. Ferran Miralles, el Sr. Mariano Mate en calidad de Responsable Ocellaire de Cataluña, la Sra. Montserrat Romeo en calidad de Jefa de los servicios jurídicos de la Federación, el Sr. Josep Vilalta en calidad de Delegado Ocellaire de la Federación en la comarca de Osona, el Sr. Manel Raurich en calidad de representante de Agrupcat y yo mismo como Presidente de la Federación Catalana de Caza, para tratar la problemática generada ante la decisión de no permitir la captura de pájaros fringílidos durante el año 2016.

 

Tuvimos la ocasión de transmitir al Sr. Miralles nuestra disconformidad por la decisión de su Departamento en relación a la no expedición de autorizaciones de captura de pájaros fringílidos para la actual temporada 2016. Le expusimos que esta decisión ponía en riesgo el mismo Decreto 139/2014 de 14 de Octubre, ya que no nos permitía continuar con el proyecto iniciado sobre la viabilidad o no de la cría en cautividad de estos pájaros. Le hicimos partícipe del profundo malestar que actualmente está viviendo el colectivo ocellaire, dado que no nos parece comprensible que una decisión como esta se comunique a días de lo que debería haber sido el reparto de anillas para la captura, a pesar de que esta sensación de desinterés no es nueva, ya que cada año que se han autorizado las capturas se ha hecho tarde y mal. Le entregamos los Decretos de autorizaciones de captura para 2016 tanto de Andalucía como de Murcia y La Rioja para que fuera conocedor de su contenido y de las bases jurídicas que sustentaban sus decisiones. Concluimos diciéndole que políticamente nos sentíamos decepcionados y no apoyados por nuestro Gobierno, tenemos la insoportable sensación de que nuestra actividad tradicional de concursos de canto de pájaros fringílidos, presente en Cataluña desde hace más de 400 años, no importa a nuestro Gobierno y lo que es más grave, nos lo esconde.

 

El Sr. Miralles nos dio sobradas explicaciones sobre los puntos que ya nos avanzaba en su carta dirigida a todas las sociedades ocellaires de Cataluña. Interpretó que no había ninguna posibilidad de encontrar una solución a medio camino que pudiera desbloquear, aunque fuera parcialmente, las capturas de 2016 y ante nuestra disconformidad se comprometió a trasladar nuestro malestar al Conseller de Territorio y Sostenibilidad, el Sr. Rull. La decisión definitiva nos será comunicada el próximo martes día 12, coincidiendo con la reunión que mantendremos en la sede de la Federación Catalana de Caza con los representantes de los ocellaires de las Representaciones Territoriales.

 

Tenemos que deciros que, vista la postura del Departamento, albergamos pocas esperanzas. A pesar de eso, deseamos que esta vez sí, nuestros representantes políticos se muestren sensibles a las peticiones de un colectivo tan castigado como el ocellaire, que siempre ha cumplido con todas las trabas administrativas para continuar con su tradición y pasión, los concursos tradicionales de canto.

 

Desde la Federación Catalana de Caza, como no puede ser de otra manera, estamos a vuestro lado y apoyaremos todas las acciones que consideréis adecuadas emprender en relación a esta cuestión.

 

Sergi Sánchez Mateu

Presidente de la Federación Catalana de Caza

 

Barcelona, 7 de Julio de 2016

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar