Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · CAÇA MAJOR

EL CONSORCI DEL PARC DE COLLSEROLA DEMANA PRECAUCIÓ EN CAS D’ENCONTRE AMB SENGLARSEl Consorci del Parc de Collserola demana precaució en cas d’encontre amb senglars

El Consorci del Parc de Collserola demana precaució en cas d’encontre amb senglars

16/06/2016
El senglar és un animal feréstec i actualment és el mamífer silvestre més gran de Collserola. Els últims estudis ens indiquen que l’abundància d’aquesta espècie al Parc es troba molt per sobre de la densitat desitjable.

Cal recordar que el senglar no és una espècie protegida, sinó cinegètica, i el control directe de les poblacions es fa mitjançant batudes i aguaits nocturns.

 

A Collserola els senglars assoleixen una densitat superior a causa de l’accés fàcil al menjar que les zones urbanes i periurbanes ofereixen, així com els espais verds urbans naturalitzats on l’espècie troba refugi per viure-hi i reproduir-se. A l’àmbit del Parc es pot diferenciar entre el porc senglar salvatge, que fuig de la presència humana i es mou per les zones més naturals, menjant al bosc i en zones agrícoles; el semi habituat, que menja al bosc i en zones agrícoles, però ocasionalment pot arribar a les zones urbanes; i l'habituat, que es mou per les zones urbanes i immediacions i menja casi sempre de l’home.

 

El grup més problemàtic és els dels senglars habituats. Alguns s’estan tornant cada cop més exigents i poden arribar a ser agressius per obtenir el menjar. Això en part és perquè han perdut la por a les persones i es mouen amb massa freqüència per zones habitades. El fet de donar-los menjar els habitua al contacte amb la gent i finalment acaben exigint-lo.

 

Darrerament s’han produït alguns incidents en àrees de lleure i altres equipaments del Parc de Collserola i per això cal extremar les precaucions davant la presència de senglars, com no apropar-se a ells, no tocar-los, no donar-los menjar i fer soroll i gesticular per allunyar-los.

 

A les àrees de pícnic cal controlar les bosses de menjar i guardar-les si apareixen. A la xarxa viaria que travessa el Parc cal conduir amb precaució, ja que poden creuar la carretera i provocar una col·lisió. Per a qualsevol informació es pot trucar als telèfons 93.280.06.72 i 608.25.24.55

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar