Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS

ELS AGENTS RURALS ENXAMPEN DE NIT UN CAÇADOR FURTIU AL PONT DE SUERTEls Agents Rurals enxampen de nit un caçador furtiu al Pont de Suert

10/06/2016
Caçar de nit, des del cotxe i en una zona de seguretat està prohibit. L’han denunciat també per tinença il·legal d’armes, i per no tenir assegurança obligatòria ni autorització del vedat de caça

Membres del cos d’Agents Rurals del Grup Especial de Verins i Antifurtivisme de l’Àrea Regional de Lleida van enxampar in fraganti un veí de Bossòst (Val d’Aran) després que cacés un porc senglar disparant de nit des d’un vehicle situat en un camí públic. Els fets van tenir lloc dins l’Àrea Privada de Caça d’Adons, al paratge anomenat Barranc dels Obacs, molt proper a la Zona de Caça Controlada del Pont de Suert, entre les 12 i la 1 de la matinada de l’1 de juny.

 


Durant un servei antifurtivisme, dos agents situats en un punt d’observació elevat van veure com cap a les 00:50 hores es disparava un tret des d’un vehicle situat en un camí d’ús públic. A continuació, una altra patrulla va interceptar el vehicle i, després d’identificar el conductor, va trobar-hi dins el rifle, encara carregat amb bales, i un potent focus alimentat per la bateria del cotxe. Se li van comissar l’arma i la munició, i també el focus nocturn. L’endemà, amb llum de dia, els agents van localitzar el cadàver del porc senglar que havia abatut.

 

En les diligències practicades posteriorment, els agents han determinat que el furtiu no tenia tampoc assegurança ni permís del vedat de caça. Caçar de nit, des d’un vehicle i des d’una zona de seguretat (camí d’ús públic) són tres infraccions de la Llei de caça que se sancionen amb multes de 300 a 3.000 € cadascuna i retirada de llicència de caça de 2 a 5 anys. Caçar sense el permís del vedat i sense l’assegurança obligatòria del caçador també són infraccions de la Llei de caça que s’han denunciat davant el Departament d’Agricultura.

 

A més, es tractava d’un rifle semiautomàtic amb capacitat per a més de 2 bales en el seu carregador, per la qual cosa ha estat denunciat davant el Departament de Territori i Sostenibilitat per una infracció greu de la Llei de protecció dels animals, que se sanciona amb una multa d’entre 400 i 2.000 €. Les armes semiautomàtiques per a la caça no poden contenir més de dos projectils al seu carregador, d’acord amb el que estableix el Conveni de Berna, de conservació de la vida silvestre i del medi natural d’Europa.

 

D’altra banda, el furtiu no té llicència d’armes per a rifle, per la qual cosa serà denunciat davant el Jutjat d’Instrucció de Tremp per un presumpte delicte de tinença il·lícita d’armes, castigat amb una pena de presó de 6 mesos a 1 any.

 

Finalment, els Agents Rurals han denunciat davant la Intervenció d’Armes de la Guàrdia Civil el propietari del rifle, un altre veí de Bossòst, per cedir una arma de foc a una persona que no té llicència d’armes i per fer-ho sense anar acompanyat de la guia de pertinença ni el document de cessió. Aquesta infracció del Reglament d’armes se sanciona amb multes de 300 a 1.200 €.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar