Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

ELS CAÇADORS DE LA CERDANYA DEMANEN AL GOVERN UN PLA PER RENTAR LA SEVA IMATGEEls caçadors de la Cerdanya demanen al Govern un pla per rentar la seva imatge

El caçador de Meranges i membre de la colla de la S olana, Josep Pons. Foto Miquel Spa

12/06/2016
Les associacions de caça volen que la nova llei reimpulsi l’activitat

Els caçadors de la Cerdanya han demanat al Govern, via partits polítics, que aprofiti la futura nova llei de caça per liderar una campanya de promoció i neteja de la seva actual imatge.

 

La mala reputació que té avui aquesta activitat és una de les claus per les quals baixa el número d’aficionats i la mateixa activitat entra en dificultats, segons ha remarcat en nom de la majoritària a la vall Associació de Caça de la Solana, Josep Pons. Els caçadors també volen tenir més pes en la gestió de la fauna, és a dir, de les peces que es poden caçar i les que no, i resituar alguns límits d’alçada de la caça a fi i efecte de beneficiar alguns propietaris de terrenys, que podrien fer batudes a les seves finques. Josep Pons, de Meranges, ha remarcat que «volem que no es doni tan mala imatge del caçador, que és qui ha de regular la caça i la fauna, volem que es vagi a les escoles, que es porti els nens a la muntanya i se’ls ensenyi la caça a través, per exemple, de la caça fotogràfica. Ara l’administració no ens ajuda». Una de les mesures que, segons Pons, ajudarien a millorar la imatge del sector és canviar el nom de reserva de caça pel de reserva de fauna, perquè «dir caça és una cosa violenta, i en la caça ben controlada no n’hi ha, de violència»

 

Pons ha situat l’actual afició a la Cerdanya al voltant dels 300 caçadors. Davant la baixa d’aficionats, bona part de les associacions locals s’han unit per crear una entitat que aplega les associacions de Meranges, Guils, Gréixer, All, Ger, Prullans, Isòvol i Olopte, segons ha explicat Pons. El caçador de Meranges ha argumentat que un altre dels aspectes pels qual també hauria de servir la nova llei és incrementar el pes dels caçadors a l’hora de gestionar la fauna que es pot caçar. En aquest sentit, Pons ha considerat que ells saben quins són els exemplars que s’ha de permetre que es cacin, entre altres aspectes, per evitar la consanguinitat de la població. Un tercer aspecte que els caçadors han demanat al Govern és que es modifiquin les actuals cotes d’alçada de caça per tal que, per exemple a Guils, els propietaris de terrenys no hagin de pujar fins als 1.700 metres per fer les batudes.    

 

MIQUEL SPA  

BELLVER DE CERDANYA

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar