Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

LA TEMPORADA DE CAÇA S'INICIA AMB BONS AUGURIS PER ALS AFECCIONATS AL TORDLa temporada de caça s'inicia amb bons auguris per als afeccionats al tord

16/10/2013
Segons els caçadors les condicions climatològiques i la fase creixent de la lluna van permetre, el passat cap de setmana, l‘arribada d‘estols de tords. En canvi la plaga del conill, tot i que s’ha reduït un poc, segueix essent un problema.

El passat diumenge,13 d’octubre començava oficialment la temporada de caça també a les Terres de l’Ebre i segons les primeres apreciacions fetes a la nostra emissora per Guillermo Gaya, un dels membres de l‘associació de caçadors Sant Gregori del nostre poble, l’inici augura una bona temporada almenys en lo que fa referència al tord.

Gaya explicava que feia gairebé 50 anys que no veia una “entrada” tant nombrosa de tords com la del matí de diumenge. Segons el caçador, les  condicions climatològiques i la fase creixent de la lluna haurien estat decisòries a l’ hora de facilitar l‘arribada d‘aquests túrdids “els tords arriben a les nostres comarques costejant la Mediterrànea i la referència és el riu Ebre, per això n‘entren tants per aquí, de tords” explicava.

En quant a la plaga del conill que afecta alguns termes de les Terres de l‘Ebre, entre altres el de Santa Bàrbara, Guillermo explicava que sembla que s’ha controlat un poc gràcies a les batudes que s’han fet  i a l‘autorització que es va donar per poder-lo caçar amb fura “s’ha controlat un poc, però tot i això, encara en hi ha” concloïa.
El problema de la plaga de conills ha arribat a les mateixes parets del poble ja que, òbviament tant prop del nucli urbà no es poden caçar per raons de seguretat. ”Jo mateix n’he contant 15 o 16 prop del de Vidiella ”deia Gaya.

Remarcar finalment que segons la Federació Catalana de caça la temporada arrenca, un any més, sense la munició ecològica promesa. Arran de la prohibició de la tinença i ús de cartutxos que contenen plom en determinades zones humides, que establia el Reial decret 581/2001, d’1 de juny, la Reial Federació Espanyola de Caça (RFEC) va començar a treballar en la recerca de  munició alternativa que no presentés els efectes contaminants dels perdigons de plom. No obstant això, una dècada després de l’inici d’aquest projecte, es segueixen esperant.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar