Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

ELS EXPERTS DEMANEN MÉS AGILITAT A LA LLEI DE CAÇA PER COMBATRE LA SOBREPOBLACIÓ D’ALGUNES ESPÈCIESEls experts demanen més agilitat a la llei de Caça per combatre la sobrepoblació d’algunes espècies

FOTO: ACN / Un caçador en una finca d’Alguaire

03/06/2016
Afirmen que els accidents de trànsit a causa dels senglars o els danys dels conills a l’agricultura “són problemes de país”

Els experts i els caçadors demanen que la nova llei de Caça que prepara el Govern de la Generalitat incorpori mesures que permetin actuar de manera més àgil en el cas de plagues i sobrepoblació d’animals que suposin un problema. Els senglars, els conills o els cabirols són algunes de les espècies que més problemes generen sobretot pels danys als camps i plantacions, però també, sobretot, en el cas dels senglars, pers accidents de trànsit.

 

La sobrepoblació dels senglars i d’altres espècies va ser un dels temes importants que es van tractar en una jornada que es va celebrar a Solsona i que duia per títol Compartir el territori:quin futur hi té la caça?.

 

L’expert en activitats cinegètica del Centre Tecnològic de Catalunya (CTFC), Josep Sagués, explica que la nova llei hauria d’agilitzar els tràmits per poder actuar ràpid en cas de sobrepoblació per reduir al màxim els danys. A més Sagués aposta per que es puguin uilitzar en casos molt excepcionals tècniques prohibides normalment per poder ser més eficients en la lluita contra la sobrepoblació d’alguns animals. Com a exemple posa l’ús dels rifles de calibre 22, prohibits per caçar, però molt efecius per a matar conills o l’ús de silenciadors per evitar que el primer dels trets alerin a la resta d’individus i alhora evitar molèsties a la població si es fan batudes nocturnes.

 

L’expert explica que hi ha zones de seguretat com són les vies del trens o els voltants de les ciutats on l’activitat cinegètica està rotundament prohibida i on els animals es reprodueixen lliurement. Això fa que els senglars puguin baixar a les ciutats i provocar molts accidents o que els conills proliferin lliurement en espais protegits com l’Estany d’Ivars. Per Sagués, els accidents que provoquen els senglars o els danys als conreus dels conills o els cabirols són un problema de país que cal afrontar amb una visió més amplia que l’estrictament cinegètica.    

 

L’any passat es van abatre més de 6.000 senglars a la demarcació    

 

Els caçadors van abatre durant la temporada 2014-2015 un total de 6.034 porcs senglars a la demarcació de Lleida segons dades del Departament d’Agricultura.

 

En quant als conills, la xifra es dispara i arriba als 68.677 en les diferents àrees de caça de la demarcació.

 

Segons la memòria del Departament d’Agricultura, aquestes dades també van caçar 1.967 llebres, 1.501 guineus, 551 cabirols, 277 cérvols i 239 daines.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar