Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

VEHICLES ADAPTATS PERMETEN DESBLOQUEJAR LES BATUDES NOCTURNES CONTRA SENGLARS I CONILLSVehicles adaptats permeten desbloquejar les batudes nocturnes contra senglars i conills

Vehicles adaptats permeten desbloquejar les batudes nocturnes contra senglars i conills

03/06/2016
Una denúncia laboral les havia paralitzat perquè les ‘pick-up’ infringien la normativa de seguretat laboral. UP demana agilitzar la creació de grups especialitzats de rurals, caçadors i agricultors

Els agents rurals de Lleida rebran avui una primera furgoneta pick-up homologada i adaptada a la normativa de seguretat laboral perquè agents rurals i caçadors puguin abatre conills i senglars amb el vehicle en marxa i de nit. Aquesta és la forma que s’ha mostrat més efectiva per mitigar les plagues d’aquests animals, que causen greus danys a la vegetació i els cultius. En unes quantes hores es poden abatre fins a 180 conills amb el vehicle en marxa i després de la posta de sol. En canvi, d’una altra manera (de dia i a peu) s’aconsegueix caçar uns 60 o 70 exemplars, com va passar ahir a l’Estany d’Ivars i Vila-sana.

 

Una denúncia sindical va paralitzar fa dos mesos aquestes batudes en tot terreny perquè, segons argumentava l’escrit, infringia la normativa de riscos laborals. Les expedicions tornaran a posar-se en marxa ara, un cop adaptat el vehicle, que s’ha dotat de reixes de protecció laterals i d’un mecanisme que permet parar la marxa desde la mateixa caixa posterior de la pick-up. Els integrants del grup compten amb dispositius assimilables a cinturons de seguretat i poden aturar la pick-up, per exemple, per caçar el senglar. En el cas dels conills, la seua captura té millor resultat amb el vehicle en marxa i a poca velocitat.

 

Les caceres nocturnes a tres bandes van quedar aturades fa dos mesos tant per la denúncia laboral com per l’absència de comandaments entre els agents rurals arran d’una sentència que va obligar a destituir tres càrrecs a Lleida després de l’anul·lació del procés sobre el seu nomenament. Aquest expedient està encara en via de solucionar-se.

 

Les batudes contra el conill i el senglar s’han fet imprescindibles durant els últims anys per reduir la superpoblació d’aquestes espècies, que causen greus danys als cultius agrícoles. Les caceres conjuntes entre agents rurals i caçadors s’han portat a terme des de fa més d’una dècada. Tanmateix, fa més d’un any es va posar sobre la taula un projecte per tal de formar equips especialitzats i integrats per rurals, caçadors i els mateixos agricultors. Els agents de la Generalitat rebran formació i reclutaran els seus companys d’expedició. En aquest sentit, Ramon Comes, d’Unió de Pagesos, va explicar que ja han demanat a la conselleria d’Agricultura que agilitzi la formació d’aquests grups d’intervenció perquè les batudes de caça siguin més efectives i redueixin els danys al camp.

 

H.CULLERÉ/A.BATLLE

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar