Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

EL CONDUCTOR ÉS EL RESPONSABLE SI S’ATROPELLEN ANIMALSEl conductor és el responsable si s’atropellen animals

Senglar mort a la C-55, a prop de Castellgalí. ARXIU/MIREIA ARSO

03/06/2016

A part d’agreujar les penes per conduir sota els efectes de l’alcohol i les drogues, la darrera modificació de la Llei de Trànsit ha establert altres canvis.


En primer lloc, cal destacar que, actualment, en accidents per atropellament d’animals de caça el responsable dels danys és el conductor del vehicle. En cap cas es pot reclamar pel valor dels animals.


En canvi, quan l’accident és conseqüència directa d’una acció de caça col·lectiva d’una espècie de caça major portada a terme el mateix dia o 12 hores abans de la seva finalització, el responsable dels danys és el titular o el propietari del terreny. El propietari de la via podrà ser considerat responsable si no manté en bon estat el tancat o si no senyalitza com cal que hi ha animals de caça en llibertat en trams amb una accidentalitat alta.


L’última reforma de la normativa que regula el trànsit arreu de l’estat consigna noves infraccions. Entre altres accions que la Llei de Trànsit actual no permet, cal remarcar d’entrada fer obres a la via sense comunicar-ho prèviament a l’autoritat responsable del trànsit.


A més, a partir d’ara també està prohibit circular incomplint les condicions de les autoritzacions especials. En aquest cas, els Mossos d’Esquadra o els cossos de policia corresponents poden immobilitzar el vehicle.


Finalment, convé destacar que la caiguda de la càrrega d’un vehicle a la via es considera avui una infracció de trànsit segons la legislació vigent, ja que pot provocar un perill greu per a la resta d’usuaris. En aquest sentit, la pèrdua de combustible no es considera caiguda de càrrega.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar