Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

COMENÇA LA CAÇA DE L’ÓS QUE S’ALLIBERARÀ AL SOBIRÀComença la caça de l’ós que s’alliberarà al Sobirà

Un dels óssos bruns que van ser detectats el passat 24 de maig.

03/06/2016
Tècnics del Govern ja són a Eslovènia per seleccionar el nou exemplar. Es deixarà anar entre Alt Àneu, Lladorre o Alins

Una delegació de tècnics de la conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat fa diversos dies que és a Eslovènia per seleccionar i capturar l’ós bru que en les properes setmanes s’ha d’alliberar al parc natural de l’Alt Pirineu. Els especialistes busquen un mascle jove que sigui capaç d’acabar amb l’elevada consanguinitat que afligeix la quarantena de plantígrads que actualment viuen al Pirineu de Lleida, ja que la majoria descendeixen directament de l’ós Pyros o de l’aparellament d’exemplars d’alguna de les seues llorigades.

 

Segons fonts coneixedores del procés consultades per SEGRE, la captura del nou exemplar s’havia de portar a terme a finals del mes de maig passat, per la qual cosa s’espera que ben aviat s’activi el protocol de trasllat de l’animal cap al Pallars Sobirà, que segons va explicar en el seu dia el director general de Polítiques Ambientals de la Generalitat, Ferran Miralles, s’assembla al trasllat d’un òrgan per dur a terme un trasplantament. Una vegada capturat, l’ós serà sedat i se li efectuarà una ràpida revisió veterinària, per després iniciar el transport cap a Catalunya.

 

El que continua sent una incògnita és el lloc on finalment serà alliberat el nou plantígrad, ja que l’elecció depèn de la presència o no d’algun altre mascle. Fa setmanes que tècnics de la conselleria i agents rurals pentinen el territori per determinar quin és el millor lloc per efectuar l’alliberament, que es produirà a la zona central del territori habitual dels óssos al Pallars Sobirà. Serà entre Lladorre, Alt Àneu o bé a Alins, segons diverses fonts consultades.

 

D’altra banda, Pyros va reaparèixer dies enrere a Les davant d’una de les càmeres repartides en boscos del Pirineu per dur a terme el seguiment de la població d’óssos.    

 

A. BATLLE

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar