Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

EL NOU ÓS MASCLE ESLOVÈ SERÀ ALLIBERAT EN BREU AL PARC NATURAL DE L’ALT PIRINEUEl nou ós mascle eslovè serà alliberat en breu al Parc Natural de l’Alt Pirineu

FOTO: CGA / Imatge de ‘Pyros’ captada a principis d’any a l’Aran

31/05/2016
L’exemplar, d’entre 5 i 10 anys, serà capturat en una Reserva de Caça d’aquest país europeu

Els tres primers óssos que van ser alliberats al Pirineu per reintroduir aquesta espècie a la serralada van ser “Giva”, “Melba” i “Pyros”. D’això fa 20 anys. Ara es repeteix la mateixa expectació d’aquell moment.

 

El 2 de maig de 1997 va ser alliberat al Pirineu i procedent d’un bosc d’Eslovènia l’ós Pyros. I entre aquesta setmana i la que ve, segons van indicar ahir fonts de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat, es deixarà anar a la serralada un nou mascle adult també procedent d’Eslovènia, si bé d’un bosc diferent d’on venia Pyros per evitar que tingui cap mena de parentesc i aporti sang nova.

 

Les mateixes fonts van indicar que el nou exemplar serà alliberat al Parc Natural de l’Alt Pirineu, amb tota probabibilitat en una de les valls de les capçaleres del Pallars Sobirà. El planígrad tindrà una edat d’entre 5 i 10 anys, per tant, en plena etapa reproduciva, que és precisament pel que se’l porta a Catalunya.

 

L’animal procedirà en concret d’una Reserva de Caça d’Eslovènia, on viu en llibertat amb molts altres planígrads, i ha de ser caçat en els propers dies per personal especialitzat.

 

Un cop capturat serà sedat i serà transportat en un vehicle preparat per aquest ipus de trasllats des d’Eslovènia fins el Pirineu. Per les tasques de captura i trasllat es desplaçaran de Catalunya a Eslovènia tècnics de l’equip de seguiment del programa de reintroducció de l’ós al Pirineu.

 

L’acte de l’alliberament el podrà seguir en directe i in situ molt poca gent per salvaguardar la seguretat de l’animal i les persones.

 

Assaig a Vielha per la solta d’un exemplar de linx a la Vall d’Aran  

 

Unió de Pagesos (UP) pariciparà avui en una reunió a la seu del Conselh General d’Aran, a Vielha, en la qual representants del Ministeri d’Agricultura exposaran les actuacions de l’assaig de l’alliberament experimental del linx en aquesta zona. Per al sindicat, aquesta iniciaiva, tot i que sigui experimental, suposa un factor més de risc per a la ramaderia de muntanya i per als possibles danys als conreus, ja afectats pels efectes de l’ós o dels voltors. UP està en contra de que aquest assaig es porti a terme.

 

Carme Quintana

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar