Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

MONTSENY AMPLIARÀ L’ESCORXADOR PER TRACTAR EL DOBLE DE SENGLARSMontseny ampliarà l’escorxador per tractar el doble de senglars

20/05/2016
S’arribarà a una capacitat de tractament d’un centenar d’exemplars per cada dia de caça

L’Ajuntament de Montseny ampliarà les instal·lacions de l’escorxador municipal especialitzat en el tractament d’animals de caça, sobretot de senglars. Passarà a tenir capacitat per tractar uns 100 senglars per cada període de batudes, és a dir, dos o tres cops per setmana. Ara, l’escorxador pot tractar una quarantena de peces per cada dia d’activitat cinegètica. “Feia temps que no podíem donar tot el servei que voldríem. Necessitem donar cobertura a les colles de caçadors”, ma l’alcalde Alfons Planas. “Aquesta temporada, al migdia, molts cops ja havíem de dir que no podíem rebre més senglars”, afegeix Planas, que veu aquest animal “com una plaga que s’ha escampat”.

 

La Diputació ha redactat el projecte d’ampliació que fixa una inversió d’uns 94.000 euros. L’Ajuntament ha d’aprovar-lo i iniciar els tràmits administratius per adjudicar els treballs que es vol que estiguin enllestits al setembre, coincidint amb l’inici de la veda per capturar senglars. L’ampliació preveu crear un punt de recollida de la carn de caça annex a les actuals instal·lacions equipat amb un túnel de fred. També l’ampliació de la zona de refrigeració assegurant que no hi hagi un creuament de les línies de producció. També s’adaptaran les instal·lacions tècniques –neteja i nova rotonda entre la carretera de Ribes amb el carrer Mare de Déu de Núria, que va cap a l’escola La Muntanya depuració d’aigües, escomesa elèctrica o instal·lacions de personal– a les noves necessitats de l’escorxador.    

 

El centre de tractament de carn de caça de Montseny rep els senglars que maten 14 colles de la zona. Són uns 2.000 porcs per temporada. Els animals passen el control sanitari i són escorxats. Si tot està bé, la carn es comercialitza a través del majorista Senglar de Girona, de Fornells de la Selva. L’empresa ven la carn a tall –també n’envia fora de l’Estat– o n’elabora embotits. L’escorxador de Montseny combina aquesta activitat amb la derivada del bestiar oví de ramaders de la zona que subministren a carnisseries o restaurants de l’entorn.    

 

Amb l’ampliació, Planas assegura que es podrà donar més servei a les colles o es podrà atendre la demanda d’altres caçadors. Per Planas, les administracions “han de donar el millor servei a un col·lectiu que ajuda a combatre el senglar”. “Poder regular la presència del senglar dins del parc és positiu, també per a la pròpia espècie”, afegeix. “Calen més instal·lacions com aquestes a Catalunya”, assegura l’alcalde. De fet, la Diputació entén que el model de Montseny és exportable per a futurs centres que es puguin crear en altres zones de les comarques de Barcelona. Per Planas, també cal difondre el consum de carn de senglar “un producte quilòmetre 0”.    

 

Ponència al Museu de Granollers sobre l’evolució de la població de senglar  

Granollers  

El Centre d’Estudis de l’Associació Cultural de Granollers dedicarà una ponència al senglar per analitzar l’evolució que ha tingut la seva població al Vallès Oriental i els conflictes que això està provocant. Es farà dijous a les 8 del vespre al Museu de Granollers. Anirà a càrrec de Carme Rosell, doctora en biologia i experta en l’estudi de les poblacions d’aquest animal a Catalunya, i Berta Pericas, enginyera forestal.

 

F.P.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar