Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS

UN OPERATIU ESPECIAL D´AGENTS RURALS PERMET IDENTIFICAR L´AUTOR DE L´ÚS D´ARTS DE CAÇA PROHIBITSUn operatiu especial d´Agents Rurals permet identificar l´autor de l´ús d´arts de caça prohibits

13/05/2016
El registre domiciliari localitza un important nombre d’armes prohibides

Membres dels Agents Rurals de l’Àrea Regional de Lleida dels Grups de Suport a la Justícia i de Verins i Antifurtivisme han dut a terme un operatiu especial de lluita contra les pràctiques furtives a la Zona de Caça Controlada de Sort, Soriguera, Rialp i Tornafort, a la comarca del Pallars Sobirà. L’operació ha permès identificar una persona ‘in fraganti’, presumptament utilitzant gran quantitat d’arts il·legals, concretament llaços no selectius per a la captura de fauna.

 
En aquesta zona, les indagacions van iniciar-se fa aproximadament tres anys, quan en una altra operació es va denunciar aquesta persona per la tinença d’aquest tipus d’arts il·legals i altres pràctiques furtives com la utilització d’armes i munició prohibides, fets que van suposar una sanció administrativa per a l’autor.

 
Les investigacions d’aquest presumpte delicte contra la fauna s’han dut a terme sota la direcció del Jutjat de Primera Instància i Instrucció de Tremp.

 

Després de la identificació de la persona investigada que presumptament utilitzava aquests paranys prohibits, es va dur a terme un escorcoll domiciliari del magatzem que freqüentava sota control judicial. Entre altres elements, s’hi va poder localitzar una gran quantitat d’objectes que tenen relació amb els fets i la caça furtiva. Es va comissar altres paranys prohibits (caixes trampa, paranys tipus cep, parany tipus ballesta), gran nombre de cartutxos de munició prohibida, tres carregadors de bales prohibits, dues armes d’aire comprimit, i fins a quatre armes de foc, totes sense cap tipus de documentació. En l’escorcoll, es va localitzar dues d’aquestes armes municionades i preparades per a disparar. Una és un rifle Màuser com els que es van utilitzar en la Guerra Civil, que en el moment de la inspecció estava carregat amb cinc bales, duia una mira telescòpica, i funcionava perfectament.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar