Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

VEÏNS DE LES VALLS D’AGUILAR CREEN UNA BRIGADA MUNICIPALVeïns de les Valls d’Aguilar creen una brigada municipal

13/10/2013
Per executar tasques de forma voluntària i estalviar costos a l’ajuntament || Faran treballs en grup 2 o 3 vegades a l’any

L’ajuntament de les Valls d’Aguilar ha recorregut als treballs de voluntariat dels seus veïns per poder executar millores al municipi. Les precàries arques municipals, sumades a la falta de subvencions del Govern, obliga molts ajuntaments a enginyar-se-les per tirar endavant els seus pobles. En aquesta ocasió, una desena de veïns de diferents nuclis van treballar tot el matí d’ahir netejant la vegetació del camí antic que uneix Miravall amb Guils.
L’alcaldessa, Rosa Fàbrega, que també va participar en les tasques, agraïa als seus veïns el treball i explicava que la d’ahir és una forma de “crear prosperitat per al nostre territori” i "d’unir la gent que al viure en nuclis molt disseminats es troba molt sola”.Van unir esforços famílies de Miravall, Guils, Espaén, Argestues i Noves de Segre. A les nou del matí es van organitzar en grups per començar la feina.
Els més coneixedors del territori es van encarregar de mostrar el camí, impracticable per la falta de manteniment i la vegetació i amb l’ajuda de motoserres i eines van començar la poda.També van oferir la seua ajuda l’Associació de Caça de Noves.

Segona ocasió
Aquesta no és la primera vegada que l’ajuntament recorre a l’ajuda solidària dels seus veïns. Fa alguns mesos un grup de més de 20 persones van treballar durant dos dies per netejar les séquies de reg de Noves de Segre.
L’ajuntament pretén organitzar entre dos i tres vegades a l’any jornades com aquesta.“Al municipi hi ha molta feina per fer i pocs recursos”, explica Fàbrega.
Amb referència al voluntariat d’ahir, Fàbrega apunta que “el cost d’haver-lo realitzat a través d’una empresa especialitzada hauria sigut de milers d’euros, la situació actual obliga a replantejar-lo i fer-ho entre nosaltres com es feia antigament”.
“Amb la constància i la perseverança de tots, notarem el canvi”, conclou, així mateix, l’alcaldessa.
Peramola, Oliana i Estamariu són altres municipis de la comarca de l’Alt Urgell que també han recorregut a l’ajuda dels seus veïns per tirar endavant algunes obres.També ho han fet veïns del Pla de la Font i Sant Guim de Freixenet, entre d’altres.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar