Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

UNS 14 LLOPS PROVINENTS D´ITÀLIA ESTAN AL PIRINEU PERÒ NO S´HI ESTABLEIXENUns 14 llops provinents d´Itàlia estan al Pirineu però no s´hi estableixen

Un llop al Pirineu aquest passat mes de març. Foto: ACN

13/04/2016
L´Associació Signatus fa activitats a les escoles per trencar la mala imatge del llop

"El llop no es menja les àvies ni les nenes de color vermell". Ho diu el fundador de l'Associació Signatus, Ignasi Castellbí, a un grup d'alumnes de cinquè de primària que assisteixen a l'activitat Projecte Lupus. "El gran objectiu de l'activitat és canviar la concepció generada pels contes clàssics", explica la Isabel Verdaguer, una altra de les responsables de Signatus. La Lupus és una lloba ibèrica criada des de ben petita per humans. L'Associació mostra la lloba als alumnes perquè prenguin consciencia d'un animal "injustament castigat" per l'imaginari col·lectiu. Segons Signatus, a Catalunya hi ha 14 llops. Estan als Pirineus i provenen d'Itàlia, però no s'estableixen a la zona sinó que van i tornen de França.


Els 14 llops detectats al Pirineu no són ibèrics, tot i que seria el més lògic. La raça ibèrica, ubicada al nord de l'Estat, no arriba a Catalunya a causa de la caça permesa a alguns territoris. La Isabel Verdaguer assenyala que els llops dels Pirineus són d'Itàlia i arriben a Catalunya a través de França. "Són individus que no s'estableixen i que acaben tornant a França; son mascles que busquen femelles. Esperem que algun dia arribin grups i puguin establir-se", afegeix.


Es calcula que a l'Estat hi ha entre 1.500 i 2.000 exemplars de llops ibèrics, tot i que la xifra exacte és difícil de saber. La majoria d'individus estan al nord de la península, malgrat també se n'han vist a Madrid.


Menja senglars

El llop és un animal "salvatge" i "evidentment se l'ha de respectar i li hem de deixar el seu espai", adverteix Verdaguer, que també subratlla que és un animal que té "una por innata a l'home". En aquest sentit, diu que "si et trobes un llop, no et farà res; hauria de ser una manada molt gran i que portés molt temps sense menjar". La presa dels llops són els cabirols o els senglars. "El llop seria un gran controlador de senglars", assenyala.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar