Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

TÈCNICS DEL SERVEI DE BOSCOS D´ESLOVÈNIA VISITEN L´HÀBITAT DE L´ÓS A L´ALT PIRINEU I L´ARANTècnics del Servei de Boscos d´Eslovènia visiten l´hàbitat de l´ós a l´Alt Pirineu i l´Aran

Tècnics del Servei de Boscos d´Eslovènia visiten l´hàbitat de l´ós a l´Alt Pirineu i l´Aran

13/04/2016
Durant quatre dies, s’informaran dels recursos del programa de conservació de l’ós bru i parlaran amb els agents socials i territorials implicats

Un grup de tres tècnics del Servei de Boscos d’Eslovènia visita des d’aquest dimarts i fins el proper divendres l’hàbitat de l’ós bru a l’Alt Pirineu i Aran per informar-se dels recursos i les activitats de projecte Piroslife de conservació d’aquesta espècie. Els tècnics s’entrevistaran també amb els agents socials i econòmics del Pallars Sobirà i de la Val d’Aran més directament implicats en la presència de l’ós.

 

El nou mascle d’ós bru que està previst alliberar aquesta primavera al Pirineu català procedirà, previsiblement, d’alguna de les reserves de caça situades al sud d’Eslovènia on es troba població balcànica d’aquesta espècie. Els tècnics són el cap del Departament de Caça i Vida Salvatge de la República d’Eslovènia, Marko Jonozovic; el responsable de les reserves de caça eslovenes, Anton Marincic, i el coordinador del projecte LIFE+DinAlp Bear, Rok Cerne.

 

Marc de col·laboració

 

El projecte Piroslife de conservació de l’ós bru al Pirineu català s’està treballant en un marc de diàleg i col·laboració amb les persones, entitats i institucions que fan possible el desenvolupament d’aquest territori de muntanya.

 

Les accions previstes pretenen millorar l’estat de conservació d’una espècie emblemàtica generant alhora un clima de coneixement, participació i coexistència. Els objectius són:

 

· Millorar la prevenció i minimitzar al màxim els conflictes amb la ramaderia i l’apicultura, i donar suport a aquests sectors productius.

 

· Fer participar els diferents sectors locals del medi natural en el disseny de les polítiques que cal emprendre en els propers anys.

 

· Millorar la percepció de la presència de l’ós bru en el territori i aprofitar el potencial de dinamització econòmica que pot aportar als territoris de muntanya.

 

· Extreure conclusions que puguin ser útils en altres projectes similars i aplicar-les a qualsevol lloc d’Europa en el futur.

 

· Afavorir la conservació de l’ós bru, garantint-ne la conservació de la població i la variabilitat genètica, de forma compatible i integrada amb les persones que hi viuen i les activitats socioeconòmiques que es desenvolupen en aquestes zones de muntanya del Pallars Sobirà i de la Vall d’Aran.

 

A mitjans de març, inspectors de la Unió Europea (UE) van visitar Catalunya per fer el seguiment dels treballs i accions que formen part del projecte Piroslife, subvencionat en un 75% per la UE. Els socis beneficiaris són el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, el Conselh Generau d’Aran, Forestal Catalana, la Universitat de Lleida i la Fundación Oso Pardo.

 

Informació: Departament de Territori i Sostenibilitat

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar