Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS

SANCIONADES DUES PERSONES VINCULADES A LA PRÀCTICA DE LA FALCONERIASancionades dues persones vinculades a la pràctica de la falconeria

El xoriguer sense certificat que va morir a l´arbre

L´astor provinent del mercat negre

12/04/2016
Un rapinyaire no disposava del certificat corresponent i l’altre provenia del mercat negre

Dues investigacions realitzades pel Grup de Suport de Fauna i Flora de Barcelona del Cos d’Agents Rurals van permetre que l’organisme competent en casos relacionats amb fauna CITES (Conveni sobre el comerç internacional d’espècies amenaçades de fauna i flora silvestre) incoés dos expedients sancionadors per infraccions de la Llei orgànica de repressió del contraban. Finalment, la Duana de Barcelona ha dictat les corresponents resolucions de multa que són fermes i van dels 1.200 a 2.295 euros.  

 

En el primer dels  casos, les investigacions van posar de manifest la possible tinença, per part d’un aficionat a la falconeria, d’un exemplar de l’espècie xoriguer comú (Falco tinnunculus) sense disposar del corresponent certificat CITES. Durant la investigació es va poder esbrinar que l’exemplar havia escapat de les instal·lacions on es trobava allotjat com a conseqüència que l’au no estava adequadament lligada al seu posader. Malauradament, va ser localitzat mort en un arbre, sent necessària la intervenció del Grup de Suport de Muntanya de Cos d’Agents Rurals per a poder recuperar-lo. El posseïdor de l’exemplar no disposava del corresponent certificat CITES que pogués acreditar-ne la procedència legal. Tanmateix, l’ocell portava una anella que havia estat falsificada (pertanyia a un altre rapinyaire pel qual sí que havia estat expedit un certificat CITES). S’ha pogut demostrar que aquest aficionat va ser objecte d’un engany per part d’un falconer, de la Comunitat Valenciana, que va vendre-li el xoriguer comú sense certificat CITES i amb un anella falsificada.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar