Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

´DE CARA A LA FUTURA REPÚBLICA HEM D´IMPULSAR UNA PAC CATALANA´´De cara a la futura República hem d´impulsar una PAC catalana´

17/03/2016
Serret ha anunciat un pla interdepartamental per fer front a la fauna salvatge

La consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, ha explicat a 'L'entrevista' de La Xarxa que el seu departament ja treballa en la creació de les estructures d'estat necessàries per a la futura República catalana. Serret ha recordat que en matèria d'agricultura i alimentació el govern té competències exclusives i això facilita que moltes qüestions ja estiguin encarrilades o en marxa. D'entre les normes que cal treballar aquesta legislatura, la consellera ha destacat una "llei de política agrària pròpia. Aquesta legislació que ara va molt derivada de la PAC europea s'ha de canviar, hem de fer la PAC catalana".

 

Aquesta llei de política agrària pròpia ha d'anar acompanyada d'un "sistema d'assegurances agràries, un altre de control i seguiment de la seguretat i la qualitat alimentària al llarg de tota la cadena, que hauria d'incloure controls fronterers i la capacitat de regular i gestionar importacions i exportacions que ara éscompetència estatal", ha explicat.

 

Una altra eina important per caminar cap a la República és una Agència Catalana de Boscos. L'objectiu és aconseguir "una política forestal que promogui la gestió unificada amb estratègies i recursos que necessita el nostre país que és un país de boscos", ha afegit. Tot plegat relacionat, també, amb la lluita contra el canvi climàtic i contra els danys que provoca la fauna salvatge.

 

Pla integral contra la fauna salvatge

 

En aquest sentit, la consellera ha anunciat que el govern treballa en un pla interdepartamental per fer front als danys als conreus i a les explotacions ramaderes que provoquen porcs senglars, cabirols i voltors: "amb aquest pla tindrem una visió global i amb mesures a llarg termini que plantegin com ordenar aquesta fauna salvatge, l'activitat cinegètica i aquesta convivència entre activitat ramadera i fauna. I alhora també posar en funcionament mesures per dinamitzar la caça", ha avançat. En aquest pla hi intervindran els departaments d'Agricultura, Territori, Interior i Salut. Aquest últim perquè "el govern treballa per tirar endavant un decret per venda de carn de caça, per intentar estimular tota una economia, ordenar la caça i tirar endavant aquesta activitat cinegètica".

 

Serret ha recordat que "la fauna salvatge s'està convertint en un problema endèmic del país. Aquestes poblacions d'animals estan creixent exponencialment perquè no hi ha un depredador, l'ecosistema està desequilibrat. No ens ho podem permetre com a país".

 

Nova llei de caça 

 

El pla anirà en paral·lel a les batudes que ja es fan per reduir la població d'algunes d'aquestes espècies. I per regular-ho, la titular d'Agriucltura i Ramadera ha afegit que treballen en una nova llei de caça catalana que substitueixi la norma vigent, que és de l'any 1970. "Tenim una llei preconstitucional i, per tant, hem d'iniciar la tramitació d'una nova lei. A la República catalana hem de tenir una llei de caça adaptada a les nostres necessitats. És un dels reptes d'aquesta legisltura". 

 

Nou decret per vendre llet crua

 

Arran de la desaparició de les quotes lleteres, es van posar en marxa diverses mesures per pal·liar-ne els efectes, però diu la consellera que no han funcionat. "Hi ha hagut un augment de la producció a tot el món i això està tensionant els preus del sector i la baula feble és el ramader, que ho pateix. Tenim una estratègia, concertada amb el sector, per intentar millorar la posició dels ramaders a l'hora de negociar els preus de la llet, impulsar plataformes de comercialització i alhora fer estrategies de promoció del producte i del consum de llet".

 

Això passa, ha explicat, per mantenir el programa de llet a les escoles i també tirar endavant "un decret de venda de llet crua com un element de diversificació per a les explotacions. En països com França o Itàlia fa anys que ho fan. Procurarem que el decret estigui enllestit aquest any perquè és una iniciativa que fa anys que demanava el sector", ha avançat.

 

Mira 'L'entrevista'www.laxarxa.com/actualitat/societat/noticia/de-cara-a-la-nova-republica-hem-d-impulsar-una-pac-catalana


Vídeo

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar