Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

ELS AGENTS RURALS ENXAMPEN TRES CAÇADORS FURTIUS D’OCELLS A LA GARRIGA I PALAUTORDERAEls Agents Rurals enxampen tres caçadors furtius d’ocells a la Garriga i Palautordera

Agents Rurals

18/03/2016
Feien servir arts de caça prohibits i van capturar espècies protegides

Doble actuació dels Agents Rurals contra la caça furtiva d’espècies protegides d’ocells –bàsicament fringíl·lids– amb intervencions a Santa Maria de Palautordera i la Garriga amb tres persones implicades. En dos casos, s’obrirà un expedient penal que es traslladarà a la fiscalia de medi ambient per la captura d’espècies protegides –un pardal de bardissa– i per la utilització d’arts de caça no selectives –una xarxa americana i vesc–. Al tercer implicat, se li obre un expedient administratiu que pot acabar amb una sanció econòmica i/o la inhabilitació per poder caçar durant un temps. Totes dues actuacions s’han fet a partir de denúncies de terceres persones que van detectar les trampes.    

 

La primera intervenció es va fer divendres de la setmana passada a Santa Maria de Palautordera. En uns horts particulars a Can Portell. Aquí, els Agents Rurals van detectar tres gàbies trampa reixades col·locades enmig dels camps. Un dispositiu de vigilància va permetre enxampar un home quan estava manipulant les gàbies en una de les quals havia quedat atrapat un pardal de bardissa, que és una espècie protegida.    

 

En la mateixa actuació, els Agents Rurals van localitzar dues ballestes que no estaven parades. També és un art de caça prohibit que permet atrapar en una xarxa ocells a través d’un mecanisme que es tanca quan s’hi col·loca al damunt una au. Durant l’espera, també es va localitzar un segon home que, amb una escopeta d’aire comprimit –de perdigons–, va disparar i matar un tudó. Aquesta arma està expressament prohibida, només es pot utilitzar en galeries de tir. A més, tot i que el tudó és un ocell que es pot caçar, l’acció es va fer fora de temporada. Tots dos homes són veïns de Palautordera.    

 

XARXA JAPONESA  

 

A la Garriga, dimarts els Agents Rurals van trobar en un camp d’oliveres proper al Malhivern una xarxa japonesa parada que permet atrapar els ocells mentre volen. L’avís el va donar el propietari del camp, que va detectar la xarxa. Els Agents Rurals van fer una espera fins que va arribar la persona que l’havia posada. A la furgoneta d’aquest, s’hi van trobar barreteres per caçar amb vesc, cola, una xarxa abatible, un gabió de fusta i caixes de cartró per a ocells. L’home, que és veí de la Garriga, ja tenia antecedents per fets similars que van passar l’any 2002, segons els Agents Rurals.    

 

Un model de trampa poc freqüent  

 

Santa Maria de Palautordera  

 

En l’actuació de Can Portell, a Santa Maria de Palautordera, els Agents Rurals van comissar tres gàbies amb tres obertures on es posava pinso perquè els ocells hi entressin. Un cop dins, quedaven atrapats perquè ja no podien trobar la sortida. El tipus de gàbia era similar al que es fa servir per capturar garses però de dimensions més reduïdes per atrapar ocells més petits. Els Agents Rurals creuen que eren de fabricació casolana.    

 

F.P.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar