Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · CAÇA MAJOR

SALUT PÚBLICA ADVERTEIX DE LA DETECCIÓ DE TRIQUINOSI EN SENGLARSSalut Pública adverteix de la detecció de triquinosi en senglars

15/03/2016
Un exemplar caçat prop d´Olivella dóna positiu a la malaltia. Està prohibida la venda de carn de caça directament dels caçadors

El Servei de Salut de la Generalitat de Catalunya ha fet un avís de precaució davant de l'aparició d'un cas de triquinosi en un senglar caçat prop d'Olivella. L'exemplar va ser abatut el 15 de febrer i va donar positiu d'aquesta malaltia.

Salut adverteix que les carns de porc senglar distribuïdes pels circuits comercials, s'han d'haver obtingut necessàriament en establiments de manipulació de caça autoritzats i inscrits al Registre Sanitari d'Indústries i Productes Alimentaris de Catalunya (RSIPAC).


A Catalunya no està autoritzada la comercialització de carn de caça directament dels caçadors als restauradors, detallistes ni altres establiments alimentaris.


Pel que fa al consum domèstic privat de la carn de senglar, és necessari que hagi estat sotmesa a una inspecció veterinària post mortem i, en especial, a un control de triquines.


La triquinosi és una malaltia causada per les larves d'un cuc intestinal que s'encapsulen a la musculatura de l'animal. En els humans, la malaltia és molt variable i tot i que habitualment és benigna, pot variar des d'una infecció no aparent fins a una malaltia mortal (la mortalitat sol ser inferior a l'1%, tot i que pot arribar al 355 si no es diagnostica i es tracta ràpidament).


Habitualment, els casos de triquinosi tenen l'origen en el consum de carn de porc senglar o de productes elaborats amb aquesta car. A Catalunya es diagnostiquen pocs casos de triquinosi humana, però la seva gravetat requereix l'adopció de mesures per prevenir-la.

 

Rosa Trillo

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar