Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · BATUDES

BATUDA EXTRAORDINÀRIA PER FRENAR L´ARRIBADA DE SENGLARS A LA CIUTAT DE GIRONABatuda extraordinària per frenar l´arribada de senglars a la ciutat de Girona

13/03/2016
Aquest diumenge s´han matat deu exemplars de senglar durant la batuda que s´ha fet a l´avinguda de França

L'arribada dels senglars als nuclis urbans continua preocupant, i de moment no s'acaba de trobar la manera d'aturar-ho. Mentrestant, es fan batudes extraordinàries per intentar frenar el que ja es qualifica de plaga. Com la que s'ha fet aquest diumenge a Girona, que ha obligat a tancar l'avinguda de França, l'antiga carretera entre Girona i Sarrià de Ter.

 

A la capital del Gironès, per exemple, es van fer 4 batudes l'any 2011 i es van matar 10 porcs salvatges. L'any passat, el 2015, es van fer 9 batudes i es van matar 45 senglars.

 

Aquestes dades són un exemple de què cada vegada les batudes es fan més sovint. Cada Cop hi ha més senglars a la muntanya i a causa de la manca d'aliments baixen fins a les ciutats, els cultius i les carreteres, on ocasionen destrosses i accidents. Els grups de caçadors han disminuït en nombre de membres però contràriament se'ls ha girat feina.

 

Abans la temporada començava l'octubre i acabava el febrer, en canvi, ara, els caçadors comencen a sortir des del setembre fins al març i fins i tot a vegades, el juny es fan batudes extraordinàries. Segons el caçador Carlos Zamora, fa temps mataven uns 20 o 25 senglars l'any, ara n'arriben a caçar més de 170.

 

Les batudes es fan de la mateixa manera que quan són a la muntanya, però a dintre ciutat. Només cal esperar que els gossos donin l'alarma quan senten que els senglars han baixat a buscar menjar. Estudien el terreny i els punts d'escapatòria. Aquest diumenge la batuda ha acabat amb deu animals abatuts.www.ccma.cat/324/batudes-extraordinaries-per-frenar-larribada-de-senglars-a-la-ciutat-de-girona/noticia/2718602/
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar