Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · CAÇA MAJOR

CADA ANY A TARRAGONA ES REGISTREN FINS A 230 ACCIDENTS DE TRÀNSIT PROVOCATS PER PORCS SENGLARSCada any a Tarragona es registren fins a 230 accidents de trànsit provocats per porcs senglars

07/03/2016

Cada any a Tarragona es registren fins a 230 accidents de trànsit provocats per porcs senglars. Precisament aquesta setmana s’han registrat a Valls i Vila-rodona sinistres viaries a causa d’atropellaments d’aquests animals. La Federació Catalana de Caça alerta de la proliferació dels senglars que poden arribar a caminar 50 quilòmetres en una nit i que cada vegada estan més a prop de les ciutats.

 

Se n’han localitzat a la zona dels Pallaresos i també al barri tarragoní de Sant Salvador.

 

El secretari de la Federació Catalana de Caça i vicepresident de la delegació tarragonina, Joaquim Vidal, ha explicat en una entrevista a Tarragona Ràdio que en els fulls de captura dels caçadors tarragonins ja es doblen les captures de l’any passat.

 

Assegura que la caça ha deixat de ser un hobby per convertir-se en una feina amb un cost econòmic important. Calcula que cada any es treuen uns 3.500 senglars i que el cost és de 300 euros per animal. Vidal ressalta la proliferació d’aquestes bèsties.

 

La nova llei de seguretat vial fa que els accidents no siguin sempre responsabilitat de les agrupacions de caçadors que fins ara s’havien de responsabilitzar  dels danys en els vehicles. En l’actualitat, només han d’assumir la culpa si el sinistre amb senglars es produeix durant les 12 hores següents a una cacera.

 

A més, els caçadors es queixen de l’abandó de porcs vietnamites que s’acullen a les cases quan són petits com animals de companyia i que després es deixen a la muntanya quan es fan grans. Hi ha perill que hibridin amb els senglars. Això fa que tinguin fins a una dotzena de cries.

 

Tere Ortegawww.tarragonaradio.cat/noticia/cada_any_a_tarragona_es_registren_fins_a_230_accidents_de_transit_provocats_per_porcs_senglars/41630
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar