Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · OCELLAIRES

ELS RURALS DENUNCIEN DOS CAÇADORS FURTIUS D´OCELLS A MUNTANYOLAEls Rurals denuncien dos caçadors furtius d´ocells a Muntanyola

Les xarxes japoneses, amb un dels ocells caçats. Foto: Agents Rurals d´Osona

El material comissat pels Agents Rurals. Foto: Agents Rurals d´Osona

03/03/2016
El mètode de captura amb xarxes japoneses està prohibit

Efectius dels Agents Rurals d'Osona van enxampar aquest dimarts, 1 de març, dos furtius d'ocells fringíl·lids al paratge Collet de les Carreres al municipi de Muntanyola. Els caçadors utilitzaven tres xarxes japoneses i havien capturat quatre pinsans (Fringilla coelebs), dos gratapalles (Emberiza cirlus) i un cotoliu (Lullula arborea).


Les xarxes invisibles estaven instal·lades en el corredor d'una línia elèctrica. Es dóna el cas que un dels caçadors és reincident i ja havia estat denunciat per agents rurals als Aiguamolls de l'Empordà.


El mètode de captura amb xarxes japoneses és un art de caça prohibit perquè no és selectiu, no discrimina l'espècie a capturar, i, per tant, permet agafar tant una espècie cinegètica com una espècie protegida.


La utilització de xarxes japoneses només s'autoritza excepcionalment per a finalitats científiques. La tinença i utilització d'aquesta mena de xarxes per als particulars estan absolutament prohibides.


Poden ser constitutives d'un delicte penal i comportar penes de fins a dos anys de presó o multes de vuit a 24 mesos i la inhabilitació per a la caça de fins a quatre anys.


Tots els ocells comissats han estat traslladats a un Centre de Recuperació de Fauna de la Generalitat per passar una revisió veterinària i iniciar la seva reintroducció al medi natural.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar