Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

SERRET INSISTEIX EN LA MODERNITZACIÓ DEL REGADIUSerret insisteix en la modernització del regadiu

26/02/2016
Atorga prioritat als “regs històrics” davant noves extensions regables, però es reafirma en el compromís de desenvolupar el Segarra-Garrigues davant del Parlament

La consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, va insistir ahir a donar prioritat a “la modernització de regadius històrics” i condicionar l’ampliació de la superfície regable a calcular la seua viabilitat. Malgrat això, es va reafirmar en el compromís de la Generalitat amb el desenvolupament del Segarra-Garrigues. Serret va fer aquestes declaracions en la seua compareixença davant la comissió d’Agricultura del Parlament.    

 

Durant la sessió, Serret va apostar per crear una agència catalana del regadiu a Catalunya, que actuï com a interlocutora amb el govern central i que s’adapti a cada cultiu i a cada zona. Va apel·lar a un model sostenible de la gestió de l’aigua i a avançar en el pla de modernització dels regadius existents abans que plantejar ampliacions i va assegurar que el Segarra-Garrigues s’ha d’executar seguint un equilibri entre regadius, ecosistemes naturals i viabilitat econòmica.    

 

Així mateix, va defensar els quatre motors impulsats per l’exconseller Josep Maria Pelegrí en el Segarra-Garrigues, l’obra del qual està acabada en un 70%. Els motors són els projectes impulsats en relació amb les pomeres amb Fruits de Ponent d’Alcarràs; la doble collita anual de cereal per a l’alimentació ramadera amb la Cooperativa d’Ivars d’Urgell i la plantació de pistatxo amb Borges Mediterranean Group, així com l’impuls de la viticultura a Verdú a través de la unió del Grup Codorníu, el Consell Regulador de la DO Costers del Segre i el Grup de Cellers de Valls del Riucorb, als quals se suma l’acord anunciat amb la Corporació Alimentària Guissona per incrementar el potencial cerealístic a la Segarra.    

 

D’altra banda, la consellera va apostar per crear un marc normatiu català que protegeixi el sector i el renovi, i va indicar que el govern impulsarà una nova llei de caça, un pla interdepartamental que controli els danys de la fauna i un decret sobre dejeccions ramaderes.    

 

LES CLAUS

 

Regadiu i ‘doble discurs’  

La consellera va assegurar que el govern no té un doble discurs sobre el pla hidrològic de l’Ebre, i va defensar un desenvolupament sostenible del regadiu.    

 

Caça  

Serret va apostar per crear un marc normatiu català que protegeixi el sector primari, i va anunciar una nova llei de caça i un pla interdepartamental que controli els danys de la fauna.    

 

Purins  

La responsable d’Agricultura va explicar que pròximament es publicarà el nou decret sobre dejeccions ramaderes.      

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar