Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · CAÇA MAJOR

ELS CAÇADORS ABATEN CADA ANY UN MILER DE SENGLARS AL PARC DEL MONTNEGRE I EL CORREDOREls caçadors abaten cada any un miler de senglars al Parc del Montnegre i el Corredor

23/02/2016

Els caçadors maten cada any un miler de senglars del Parc del Montnegre i el Corredor i de les àrees dels voltants. És una de les zones amb més densitat de senglars de Catalunya, amb una ratio de deu exemplars per cada km 2. El director del Parc, Antoni Bombí, assegura que la caça és “necessària per mantenir les poblacions de senglars”. Són animals que danyen l’agricultura i que podrien arribar a ser agressius en cas d’acostumar-se a habitar les àrees amb activitat humana . El Parc ha establert una línia de subvencions perquè els pagesos instal·lin tanques elèctriques per evitar l’entrada de senglars.

L’elevada densitat de senglars al Parc del Montnegre és un “tema preocupant”, segons explica Antoni Bombí en una entrevista a l’ACN. Són animals que fan mal als camps conreats i que “suposen un risc” per la conservació d’espècies de plantes. Els senglars tenen una important capacitat reproductiva, i acostumen a acostar-se a les zones urbanitzades. Antoni Bombí assenyala que “no són agressius” tot i que alerta que alguns individus podrien arribar a suposar un “risc” si han crescut “en zones pròximes a les activitats humanes”. El Parc compta amb una ratio de 10 senglars per km2. Hi ha zones a La Garrotxa o L’Emporda amb 12 o més exemplars per Km2. Davant d’aquestes xifres, Bombi no hi veu “cap més altra solució que la caça” tot i que també apunta que s’estan fent proves a Sant Llorenç de Munt per intentar esterilitzar la població.Concentració en llocs pròxims als humans El Parc, segons el director, facilita la feina dels caçadors i no fa coincidir les batudes amb les marxes o les curses organitzades. Un dels esculls, però, és que els senglars es concentren cada cop més en “llocs propers a urbanitzacions perquè hi troben menjar o perquè han après que allà no se’ls pot caçar”. En aquest sentit, Bombí considera que s’haurien d’alternar les batudes als espais oberts amb la caça en zones específiques. El Parc, d’altra banda, té oberta unes línies d’ajut perquè els pagesos instal·lin tanques per evitar l’entrada de senglars en camps conreats. “Si a més els ofereixes camps de blat , la taxa reproductiva augmenta”, avisa el director.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar