Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS

AGRICULTURA FORMA ELS CAÇADORS EN MATÈRIA DE SANITAT I HIGIENE DE LA CARN DE CAÇAAgricultura forma els caçadors en matèria de sanitat i higiene de la carn de caça

05/02/2016
Aquesta formació bàsica permetrà que els caçadors mateixos puguin certificar que els animals caçats poden ser transportats fins a escorxadors i llocs de tractament, i des d’allà a la cadena de comercialització

La Unió Europea estableix des de l’any 2004 aquesta mesura que permet impulsar el consum amb garanties per a la salut, i rendibilitzar alhora l’activitat cinegètica i la gastronomia local.


El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, amb el suport de l’Ajuntament de Rialp i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà, ha organitzat una nova sessió del Curs sobre sanitat i higiene de carn silvestre de caça, impartit a l’Escola de Capacitació Agrària de Rialp. Aquest curs és previst en el Reglament de la Unió Europea 853/2004, pel qual s’estableixen normes específiques d’higiene dels aliments d’origen animal, i permet que les peces de caça puguin entrar a la cadena de comercialització sempre que el caçador disposi de coneixements suficients. Han assistit a aquesta sessió un total de 45 alumnes.


La formació bàsica, especificada en el Reglament, permet disposar de coneixements per fer un examen sobre el terreny de l’animal caçat que identifiqui possibles riscos de malalties, i també sobre la producció i manipulació fins a arribar al lloc d’especejament.


Aquesta formació no vol substituir els exàmens i les anàlisis a què se sotmeten els animals quan arriben als escorxadors i sales de tractament de carn realitzats pels veterinaris competents. D’aquesta manera, però, l’animal pot ser traslladat sota regulació i amb acreditació des del lloc on ha estat caçat, i amb constància de la data, cosa que hi dóna una traçabilitat que d’altra manera no quedava assegurada. És el cas contrari als animals procedents d’explotacions ramaderes, en què la vida de cada animal queda enregistrada des del moment del seu naixement, cosa que amb els animals silvestres és del tot impossible.


La carn de caça és un producte altament valorat per la gastronomia del nostre país. Malgrat això, les dificultats per assegurar garanties sanitàries han complicat fins ara que aquesta carn sigui trobada a comerços d’hostaleria i alimentació, ja siguin frescos o elaborats, a diferència d’altres països del nostre voltant, on aquests productes són consumits de diferents maneres i són a l’abast de tothom.
Alemanya o França importen grans quantitats dels animals que es cacen a l’Estat espanyol per subministrar el consum intern. Els animals de caça són considerats altament nutritius i destaquen per l’absència de cap  tractament amb fàrmacs ni alimentació suplementària que no sigui natural, la qual cosa els assimila a la condició de ‘carn ecològica’.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar