Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS

GERARD FIGUERAS PREN POSSESSIÓ COM A NOU SECRETARI GENERAL DE L´ESPORTGerard Figueras pren possessió com a nou secretari general de l´Esport

05/02/2016
´Treballarem per enfortir el sistema esportiu català i construir les estructures d´estat en l´àmbit de l´esport´, ha explicat Gerard Figueras

El nou secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, ha pres possessió del càrrec aquest migdia en un acte que ha tingut lloc al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, i en el qual s’ha fet el traspàs de funcions amb el secretari general sortint, Ivan Tibau.


Un cop fet efectiu el relleu al capdavant de l’organisme, Gerard Figueras ha expressat l’agraïment a la tasca desenvolupada per Ivan Tibau, “un excel·lent mestre”, que “ha dignificat” l’esport del país durant 5 anys “de grans dificultats”, i ha explicat que comença una nova etapa en què “l’esport ha de ser protagonista, no espectador” en el procés que viu Catalunya.

 
Per això, el flamant secretari general de l’Esport ha avançat que una de les prioritats del nou mandat serà “enfortir el sistema esportiu des del vessant públic, amb diàleg amb totes les administracions, i el vessant privat i associatiu”, treballant de prop amb els clubs i entitats com la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), la Unió de Consells Esportius de Catalunya i la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes.

 
En segon lloc, Gerard Figueras ha subratllat que treballarà per construir les estructures d’estat en l’àmbit esportiu, “sobretot en l’esfera internacional, per quan el país esdevingui independent”. “El camí està fet i ara cal reforçar-lo i adaptar-lo als temps que vivim”, ha afegit. El nou màxim dirigent de l’esport català ha dit que creu en una “administració pública no intervencionista”, entenent l’esport com un “element de cohesió i amb una gran capacitat de transformació social i nacional”.

 
Per la seva banda, Ivan Tibau, que ha dirigit la política esportiva del govern català durant els últims cinc anys, ha desitjat a Gerard Figueras el millor en la nova etapa, i ha confessat que s’ha sentit “privilegiat” i afortunat de “servir a l’esport del meu país” durant aquest període. Després d’agrair la col·laboració i bona entesa que ha tingut amb la premsa esportiva, amb el seu equip directiu i amb el sector esportiu, s’ha mostrat convençut que el seu pas per la Secretaria General de l’Esport “ha tingut un sentit”, i, per últim, ha confiat en la preparació i la capacitat de Gerard Figueras per desenvolupar amb èxit el càrrec.

 
Durant l’acte, i en un intercanvi d’obsequis, Ivan Tibau ha entregat simbòlicament a Gerard Figueras una cartera, la que va utilitzar Josep Lluís Vilaseca, el primer secretari general de l’Esport als anys 80, mentre que Figueras li ha lliurat una placa d’agraïment i reconeixement de part de l’equip de col·laboradors que han treballat amb ell a la Secretaria.

 
Entre les autoritats presents en l’acte, cal destacar la presència del president de la UFEC, Gerard Esteva; l’expresident del RCD Espanyol, Joan Collet; els cinc representants territorials de l’Esport; els directors del CAR, l’INEFC i el Canal Olímpic de Catalunya, Carles Combarros, Agustí Boixeda i Arseni da Palma, respectivament, i alguns exsecretaris generals de l’Esport.

 
CURRICULUM GERARD FIGUERAS

 
Nascut a Vilanova i la Geltrú l’any 1982, Gerard Figueras ha estat director del Consell Català de l’Esport des del gener de 2013. És llicenciat en Ciències Polítiques i de l'Administració per la Universitat Pompeu Fabra (UPF), i va obtenir un màster en Màrqueting i Comunicació Política per l’Institut de Ciències Polítiques i Socials (ICPS) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), un Màster en Gestió Portuària, Dret i Negoci Marítim per la Facultat de Nàutica de la Universitat Politècnica de Catalunya, així com un diploma de Postgrau en Govern Electrònic i TIC per l'Institut d'Educació Contínua (IDEC) de la UPF.

 
Des del maig de 2015, és regidor de promoció econòmica i projecció exterior de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Anteriorment, des del 2011, va ser tinent d’alcalde de Promoció Econòmica, Turisme, Comerç, Comunicació, Premsa i Joventut del mateix consistori. Des del juliol passat, és president del Consell Comarcal del Garraf, del qual va ser diputat i portaveu de CiU entre el 2010 i el 2013. Va ser diputat al Parlament de Catalunya durant la IX legislatura per Convergència i Unió, i entre 2008 i 2012 va ser president de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC).

 
En l’àmbit de l’esport, el nou secretari general de l’Esport forma part de la Sectorial d’Esports de Convergència Democràtica de Catalunya i en la seva etapa a la JNC va participar en l’organització de diferents esdeveniments esportius d’àmbit territorial. Durant la seva etapa formativa, va ser esportista federat en tennis (Club Tennis Vilanova) i futbol (Alondra Futbol Club). També va ser assessor en matèria d’esports del Grup Parlamentari de Convergència i Unió en la VIIIa legislatura, durant la qual va fer el seguiment de la Llei de l’exercici de les professions de l’esport.


ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar