Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

LA CATALANA DE CAÇA IMPUGNA UN CAMPIONAT D’ESPANYA A LA SEULa catalana de caça impugna un campionat d’Espanya a la Seu

13/01/2016
Presenta al·legacions contra la competició que se celebrarà aquest dissabte

La Federació Catalana de Caça ha impugnat el Campionat d’Espanya de Becades que la Societat de Caçadors i Pescadors de l’Alt Urgell celebrarà dissabte a la Seu en col·laboració amb la Federació Espanyola. L’entitat esportiva catalana ha presentat al·legacions davant l’espanyola i reclamarà que el resultat de la competició es declari nul, mentre que ha ordenat a la federació territorial de Lleida que no faciliti mitjans materials, com carpes, megafonia i senyalització, per celebrar-lo.

 

La societat de l’Alt Urgell va plantejar a la Federació espanyola acollir un campionat d’Espanya per celebrar el seu 75è aniversari. Això ha fet aflorar conflictes entre les federacions espanyola i catalana (vegeu el desglossament). Aquesta última impugna la competició al considerar que s’havia d’organitzar mitjançant un conveni amb ells, i a l’haver disconformitat amb les normes de participació, amb menys caçadors catalans que en edicions anteriors.

 

El president de la Federació catalana, Francesc Piera, va dir que “no es tracta d’impedir que se celebri a la Seu”, però sí que demana que el resultat s’anul·li. “No volem perjudicar els negocis locals”, va afegir Piera, que va apuntar que altres federacions s’oposaran al torneig. Per la seua part, fonts de l’entitat de l’Alt Urgell van lamentar que s’impedeixi col·laborar a la federació lleidatana i que aquesta tampoc pugui aportar material “adquirit amb contribucions de tots els socis”.

 

Creuament de litigis entre els ens de caça esportiva espanyol i català  

 

Aquest insòlit conflicte evidencia les males relacions entre la Federació espanyola i la catalana, que inclouen un creuament de litigis davant dels tribunals. Aquesta última es va constituir en federació autonòmica i va deixar de pagar quotes federatives a la d’Espanya (tret de per a participants en competicions estatals), després que la justícia anul·lés les eleccions de l’entitat esportiva d’Espanya, que la catalana va acusar de manipular els censos. La Federació espanyola, per la seua part, ha reclamat per via judicial el pagament de les llicències federatives.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar