Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

ABATUTS VUITANTA SENGLARS I 1.500 CONILLS PELS AGENTS RURALS A L’HORTAAbatuts vuitanta senglars i 1.500 conills pels agents rurals a l’Horta

06/01/2016
L’any passat, en què també van caçar de forma controlada 1.800 coloms i 80 cotorres. El veto a les batudes de caça a les partides en fa augmentar la població

La prohibició de les batudes de caça a l’Horta el febrer de l’any passat ha impulsat a l’alça la població d’animals salvatges com senglars, conills, coloms i cotorres argentines a l’entorn de Lleida. Els agents rurals han abatut l’últim any centenars d’aquests animals, a petició dels agricultors, que veuen com senglars i conills danyen, rascant-los, els troncs dels fruiters, i també de ramaders als quals els coloms provoquen greus problemes a les granges amb els excrements.


“El més preocupant són els senglars i conills. El 2015 hem matat uns 80 senglars, 1.500 conills, 1.800 coloms i unes 80 cotorres”, va explicar Llorenç Ricou, cap dels Agents Rurals a Lleida.


La setmana que ve tenen previst reprendre aquestes actuacions de cacera controlada, les úniques permeses ara a l’Horta, a les partides de Rufea i Granyena, per atallar la proliferació de senglars.


És precisament en aquesta zona al costat de l’eix del riu Segre en la qual més abunden aquests animals. Els cultius de cereals els proporcionen aliment i compten amb zones de refugi com la Mitjana i els aiguamolls de Rufea.


Els agents rurals reclamen que la Paeria posi en marxa el pla de gestió pendent des de la prohibició de la caça per fer front a aquesta proliferació d’animals salvatges que, mentrestant, es va controlant amb les batudes dels agents rurals, en les quals també participen agricultors i caçadors, sempre d’acord amb els agents.


En aquest sentit, la proliferació de senglars, que recentment va deixar una estampa curiosa al barri de Camp d’Esports quan un grup d’aquests animals es van atansar a la zona urbana, també ha provocat un increment dels accidents de trànsit.


Creuen els camins de nit i molts conductors no poden evitar xocar-hi.

 

E.H.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar