Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

EL VILANOVÍ MANEL BONILLA CAMPIÓ DE CATALUNYA AMB EL SEU FALCÓEl vilanoví Manel Bonilla campió de Catalunya amb el seu falcó

El vilanoví Manel Bonilla campió de Catalunya amb el seu falcó

05/01/2016

Ullastret (Girona) va acollir el passat dia 29 de novembre el setè campionat de Catalunya de Falconeria 2015, organitzat per la Federació Catalana de Caça i les diferents associacions falconeres de Catalunya. Es tracta de la setena edició d´aquest campionat a Catalunya i on es van poder congregar als millor falconers i falcons del nostre país.

 

Durant la competició es van poder gaudir d´espectaculars vols i magistrals persucions dins dels meravellosos paisatges d´Ullastret. La modalitat reina “Sky Trial”, denominada d´alt vol, consta del vol realitzat per falcons i les seves hibridacions on han de volar ben alt per poder assolir una bona altura i executar un picat en vers una presa.  Cada falconer ha d´intentar que el seu ocell assoleixi les seves millors marques, tenint en compte la normativa Sky Trial, on bàsicament consisteix en un vol máxim de 10 minuts, altura máxima d´ascensió, compenetració i verticalitat amb el falconer i assolir la màxima velocitat de picat, tot això dins dels límits del camp de vol.

 

Durant la prova, tots els falcons porten un xip on s'indica en temps reals totes les dades asssolides durant la prova, com és l'alçada màxima, velocitat d´ascensió, velocitat de picat, temps establert, verticalitat….  Els jutges passen tota aquesta informació a una base de dades on s´enregistra la totalitat dels paràmetres de cada vol i ocell…donant finalment el guanyador de la prova.

 

Cal destacar la bona competitivitat dels competidors i l'exel.lècnia dels vols, on es va gaudir de vols de molt alt nivell, amb majestuosos falcons escalant el cel, velocitats en picat de vertigen i persecusions espectaculars… Finalment es va proclamar campió de Catalunya el vilanoví Manel Bonilla López amb el seu falcó pelegri Caramelo, amb una altura máxima de 307 mts, en un temps de 7 minuts 46 segons amb una velocitat en picat de 187 km/h.  El segon classificat va assolir una alçada de 277 mts i el tercer 266 mts.

 

També durant la prova es van disputar la categoria de baix vol, consistent en la persecució directa en línea recta a escasos metres del terra. Amb astor el guanyador va ser en Daniel Illa i amb Harris el guanyador va ser Cristobal Marchan. Per finalitzar es va realitzar el vol de petites aus on el guanyador va ser Cristian Gonzàlez.

 

Cal dir que la falconeria a Catalunya gaudeix durant l´última dècada d´un alt increment de seguidors i falconers gràcies en part a les noves tècniques de cria en captivitat, la qual cosa fa que sigui possible volar aus rapinyaires amb una complerta llibertat dins del marc de la legislació vigent.

 

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar