Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS

NOTA INFORMATIVA OCELLAIRESNOTA INFORMATIVA OCELLAIRES

31/12/2015

Tots sou coneixedors que l’activitat ocellaire ja no pertany a la Conselleria d’Agricultura. Ara estem a la Conselleria de Territori , Sostenibilitat i Biodiversitat, però encara i segons ens diuen no tenen prou informació i per això no ens fan el degut cas.

 

Els ocells capturats i degudament declarats a l’Administració l’any 2009, no estan anellats perquè l’Administració no ens va donar les anelles, per tant és molt injusta i molt irregular l’actual situació en la que ens trobem.

 

Com tots sabeu el Decret de fringíl·lids diu que a partir del 01 de gener del 2016 tots els ocells han d’anar anellats amb les anelles facilitades per l’Administració.

 

A data d’avui, es van passant la pilota uns als altres i no ens resolen el tema dels ocells capturats i declarats a l’Administració i aquest fet tan greu ens deixa a tots els ocellaires en una gran indefensió.

 

Per tant, per aquests fets i a última instància, després de moltes gestions es van entrar escrits exposant aquesta situació al registre de les dos Conselleries per tal de resoldre-la,  i a hores d’ara la única informació que tenim i que se’ns va dir ahir, és que la Conselleria d’Agricultura no ens pot ajudar perquè ja no té les competències. Us adjunto l’escrit enviat als dos Consellers.

 

Hem parlat amb un Responsable dels Agents Rurals, i en cas que se’ns decomissi algun ocell per no estar anellat, el mantindran en la seva gàbia durant 15 dies sense deixar-lo a cap volador. D’aquesta manera i en cas que es pugui demostrar que ha estat capturat l’any 2009 i no porta anella perquè l’Administració mai ens les ha facilitat, ens retornaran l’exemplar.

 

Qualsevol ocellaire federat que tingui un ensurt amb el decomís d’ocells i pugui demostrar la procedència legal de l’ocell, que es posi URGENTMENT en contacte amb els seu delegat i/o Representació Territorial o amb la pròpia FEDERACIO CATALANA  DE CAÇA per mirar de resoldre la situació tan ràpid com sigui possible.

 

Esperem que la nova Conselleria en breu resolgui la situació. Nosaltres només hem pogut aconseguir una petita solució temporal.

 

A primers d’any seguirem treballant per assolir una solució per tota aquesta situació que tanta feina, disgustos i poques satisfaccions ens donen a tots els ocellaires.

 

Bon Any

Paco PieraCarta enviada als Consellers
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar