Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

CAÇADORS I RAMADERS REITEREN L'OPOSICIÓ PERQUÈ ELS PORTS SIGUEN PARC NACIONALCaçadors i ramaders reiteren l'oposició perquè els Ports siguen parc nacional

27/09/2013
El conseller Santi Vila manté que no hi haurà canvis al parc natural sense consens del territori

Els caçadors i els ramaders de les Terres de l'Ebre no veuen amb bons ulls el plantejament que el Parc Natural dels Ports puga esdevenir un parc nacional. "Aquest fet suposaria restringir les activitats de l'home en tota la zona de l'espai natural, cosa que impediria cultivar i pasturar", defensa Joan Montesó, el coordinador territorial d 'Unió de Pagesos a les Terres de l'Ebre. Per la seua banda, el delegat de la Federació Catalana de Caça a l'Ebre, assegura en declaracions a L'EBRE, que "la declaració com a parc nacional acabaria amb la pràctica de la caça als Ports, un fet que seria molt perjudicial per un territori on la caça cada cop atrau més visitants estrangers".
D'altra banda, des d'Unió de Pagesos també denuncien la "falta d'informació" que han rebut sobre el projecte . "La informació sobre aquest assumpte ens arriba durant la premsa, va nàixer com una proposta de Territori i Sostenibilitat però des del departament d'Agricultura no en sabien res", assegura Montesó.

EL CONSELLER VILA DEMANA CONSENS
Amb l'oposició de dos agents importants, com són els ramaders i els caçadors, la proclamació dels Ports com a parc nacional veu minvades les seues possibilitats ja que dilluns passat, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila -que va presidir el consell rector de l'Institut de Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre (IDECE)-, va assegurar que la conversió dels Ports en parc nacional es farà només si es dóna un ampli consens social. "El parc natural regula, però permet moltes activitats. En canvi, el parc nacional té vocació de conservar, protegir i garantir que, des del punt de vista ambiental, no s'hi fa pràcticament res", va recordar. Durant la sessió, Vila va reiterar, però, que la Generalitat treballa per fer efectiva l'ampliació del parc natural dels Ports. Segons Vila, aquesta ampliació -que inclouria actius importants, com la serra de Pàndols i Cavalls- "està ben meditada i justificada" mentre que la d'engegar un parc nacional requeriria "fogueig" i un "diàleg" sobre els peròs i els contres que podria tindre al territori.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar