Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

ELS CAÇADORS DE LLIÇÀ D’AMUNT I L’AIGUAMOLL DE CAN DUNYÓEls caçadors de Lliçà d’Amunt i l’aiguamoll de Can Dunyó

21/12/2015

Aquest és un escrit de contesta al diari EL 9 NOU en referència a l’article publicat el passat dia 14 de desembre amb el títol “Lliçà d’Amunt demana als caçadors que respectin l’acord de no caçar a l’aiguamoll de Can Dunyó”.


En primer lloc vull manifestar, com a president de la Societat de Caçadors l’Esquirol de Lliçà d’Amunt, el meu total desacord amb l’article en qüestió amb els següents arguments:


1. Des d’aquest diari, s’hauria d’haver contactat amb la societat de caçadors per tal de donar la seva versió abans de la seva publicació, donat que aquest notícia dóna una mala imatge de la gestió cinegètica que realitza aquesta societat, a més de no ajustar-se a la realitat, i crea així un greu perjudici a la correcta gestió cinegètica que realitzem.


2. La societat de caçadors de l’Esquirol i tots els seus socis, amb independència de l’indret on practiquen la caça, ho fan de forma totalment reglamentada i dintre de la legalitat vigent en matèria cinegètica i de seguretat. Com no pot ser d’altra manera, la societat manté reunions periòdiques amb els pagesos i el propi Ajuntament, amb la intenció de fer una correcta gestió cinegètica dintre de la seva APC, donant resposta al malestar de la pagesia amb els danys a l’agricultura, i en la prevenció dels accidents de trànsit amb espècies cinegètiques, especialment amb els ungulats (senglars).


3. Si be és cert que la societat de caçadors de l’Esquirol Petit va arribar amb un acord amb l’Ajuntament de Lliçà d’Amunt per tal de limitar la caça a la basa de Can Dunyó, també és cert que la societat en tot moment ha respectat aquesta limitació.


4. És totalment fals que la societat o caçadors de Lliçà D’Amunt practiquin la caça d’espècies no cinegètiques, com es diu en aquest diari, i ens reservem el dret de denunciar qualsevol atac o falsedat que malmeti la gestió i imatge que a dia d’avui realitzem els caçadors de la societat de l’Esquirol Petit.


5. La Societat disposa d’un servei de guarderia pròpia amb l’única finalitat que l’activitat cinegètica es faci de manera ordenada. És també la pròpia societat qui demana la col·laboració del Cos dels Agents Rurals quan es fa necessari, com és el cas de la gestió poblacional del senglar, i sempre amb totes les mesures de seguretat més adients, començant per una correcta senyalització de les batudes, o del tancament dels camins amb la col·laboració de la policia local i el propi Ajuntament.


6. Aquests fets denunciats al diari El 9 NOU són produïts per atacs de persones que no entenen o no volen entendre el que és l’activitat cinegètica i la necessitat de fer una correcta gestió cinegètica. Finalment, cal comentar que la societat realitza la seva activitat en terrenys privats, no públics, per tant, disposa del permís dels propietaris, que a més són la majoria de pagesos que estan patint les greus conseqüències d’algunes espècies cinegètiques als seus cultius. Sense la gestió cinegètica aquests propietaris en algunes collites tindrien pèrdues del 100%.


7. Finalment, cal recordar que va ser la pròpia societat de caçadors que represento que aqueta passada temporada va denunciar als cossos de seguretat la troballa d’animals cinegètics i no cinegètics que havien estat enverinats, i va posar al servei de l’Ajuntament i del cos d’Agents Rurals el seu equip humà per tal de trobar els responsables. Dit tot això, demanem la retirada d’aquesta nota de premsa que no s’ajusta a la realitat i la seva rectificació pública.


Jordi Roca Guri, president de la Societat de Caçadors l’Esquirol Petit de Lliçà d’Amunt

Lliçà d’Amunt

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar