Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

LA SOCIETAT DE CAÇADORS DE LLIÇÀ D’AMUNT ASSEGURA QUE RESPECTA L’ACORD PER NO CAÇAR A CAN DUNYÓLa societat de caçadors de Lliçà d’Amunt assegura que respecta l’acord per no caçar a Can Dunyó

18/12/2015
Els Agents Rurals no han detectat cap irregularitat en els controls

La Societat de Caçadors L’Esquirol Petit, de Lliçà d’Amunt, assegura que tots els seus socis respecten l’acord amb l’Ajuntament del municipi per no caçar a les immediacions de l’aiguamoll de Can Dunyó, situat a la zona sud del terme municipal, a tocar del riu Tenes. “La societat ha respectat en tot moment aquesta limitació”, assegura Jordi Roca, president de l’entitat. També afegeix que és “totalment fals” que s’hagin caçat espècies no cinegètiques i que, per tant, no tenen res a veure amb la troballa d’un bernat pescaire mort a l’interior de la bassa, denunciada per un ornitòleg aficionat que fa observacions gairebé diàries a Can Dunyó.


Roca destaca el control que exerceix la mateixa entitat sobre els seus socis. “La societat disposa d’un servei de guarderia pròpia amb l’única finalitat que l’activitat cinegètica es faci de manera ordenada. És també la pròpia societat qui demana la col·laboració dels Agents Rurals quan es fa necessari”, per exemple, amb “la gestió de la població de porcs senglars” al municipi. Només aquesta temporada, ja n’han mort una cinquantena. A banda, recorden que el vedat està en finques de propietat privada i que la caça es fa amb l’autorització dels seus propietaris.


El cap dels Agents Rurals a la comarca, Enric Mayà, ha confirmat a EL 9 NOU que, fins ara, no s’ha detectat “cap irregularitat” en els controls fets a l’entorn de Can Dunyó. Mayà recorda que aquesta bassa és una zona humida i, per tant, la normativa impedeix caça-hi des de dins o estant a l’exterior però disparant cap a l’aigua. Els caçadors sí que poden abatre animals que la normativa permet caçar –com ànecs, per exemple– quan estan fora de l’àmbit de l’aiguamoll.


Per evitar la caça a Can Dunyó, l’Ajuntament podria demanar al Departament d’Agricultura que la zona de l’entorn de la bassa fos declarada àrea de seguretat, explica Enric Mayà.


Vedat abans que aiguamoll

Lliçà d’Amunt

Can Dunyó és una bassa artificial creada arran de la urbanització del polígon logístic de Mango, a Can Montcau, i de la necessitat de trobar un sistema per esglaonar l’entrada d’aigua al Tenes en cas de pluges intenses en aquest sector. L’aigua recollida als carrers del polígon es canalitza a través d’una nova riera i arriba a Can Dunyó. Quan la bassa està plena, va cap al riu.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar