Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

LES FRANQUESES FARÀ PASSOS PER RESTRINGIR LA CAÇA AL MUNICIPILes Franqueses farà passos per restringir la caça al municipi

30/09/2013
La regidora de Pagesia s’obre al diàleg per resoldre queixes veïnals

Les Franqueses estudiarà opcions per restringir la caça dins del seu terme municipal. Arran de les queixes d’aquest estiu d’alguns veïns del Pla de Llerona, de la zona dels Gorcs i al límit entre Marata i Corró d’Amunt, la regidora de Pagesia alerta de la necessitat d’extremar la cura pel compliment de la normativa que impedeix la cacera en zones properes a nuclis habitats.
Pruna responia d’aquesta manera a la pregunta del grup Les Franqueses Imagina que es feia ressò de les queixes veïnals d’aquest mes d’agost. La regidora va utilitzar la referència d’alguns municipis veïns, com l’Ametlla, que ha declarat tot el municipi lliure de caça.
“Hauríem d’aconseguir que no hi hagués cap tret prop de nuclis poblats”, indica Pruna. Això, segons la interpretació del regidor de Les Franqueses Imagina Ferran Gontan impediria la caça en una gran part del terme municipal. “Tret d’alguns espais molt restringits, no hi hauria possibilitat de caçar”, indica Gontan. “Ens felicitem que hi hagi aquesta visió i esperem que es compleixi la previsió de la regidora”, afegeix.
Rosa Pruna es compromet a portar aquesta qüestió en els consells de pagesia que es fan al municipi. “Hi volem convidar els caçadors perquè puguin aportar els seus punts de vista. Crec que és necessari parlar amb els caçadors per buscar una solució”, diu la regidora de Pagesia, que també és presidenta del Consell de Poble de Llerona.
Precisament va ser a Llerona on més es van fer sentir les queixes d’aquest estiu. Alguns veïns van alertar de la proximitat de caçadors als agents rurals i a la Policia Local. En alguns casos, segons la denúncia veïnals, alguns caçadors havien arribat a entrar en finques privades i camps. A la zona de Llerona, a més, hi ha la circumstància afegida d’una utilització superior que en el passat dels espais propers al riu Congost, on hi ha zones de passeig de lleure.
“Ara hem de veure com podem executar una mesura que permeti que no hi hagi caça prop de cap nucli poblat del municipi”, explica Rosa Pruna. “Els municipis no tenim totes les competències en aquest terreny, tot i que hi tenim molt a dir”, apunta la regidora.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar