Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · CAÇA MAJOR

LES FRANQUESES DEMANA AJUDA PER COMBATRE ELS SENGLARSLes Franqueses demana ajuda per combatre els senglars

11/12/2015

L’Ajuntament de les Franqueses no pot més. La proliferació de senglars està provocant massa problemes al municipi i ha decidit demanar ajuda a la Generalitat. El consistori reclama al Govern que hi hagi una coordinació d’àmbit comarcal a l’hora de fer batudes i que els Mossos col·laborin amb la Policia Local i els caçadors per controlar i, si cal, tallar els camins durant les batudes. A més, també demanen que la Generalitat revisi les assegurances agràries a través d’Agroseguro pels danys en les collites. En els últims mesos, els senglars han provocat diferents accidents de trànsit i danys importants als conreus de blat de moro i mongeta.


L’Ajuntament, per la seva banda, netejarà els vorals dels camins i carreteres per afavorir la visibilitat dels senglars i farà pedagogia entre els ciutadans per tal de fer-los saber que les batudes són un servei públic.


Des de l’Ajuntament asseguren que la coordinació ha donat bons resultats a les comarques gironines i, per això, pensen que pot ser un bon model per aplicar a les Franqueses. A més, fonts del consistori remarquen que, a part dels danys materials que ocasionen, aquests animals també poden ser perillosos per als veïns, ja que en els últims mesos han aparegut alguns senglars al poble que escapaven de les batudes d’altres municipis i que fins i tot han arribat a encarar-se amb algun ciutadà.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar