Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

VOLTORS, SENGLARS I CÉRVOLS, LLUNY DE LA PISTA DE LA SEUVoltors, senglars i cérvols, lluny de la pista de la Seu

11/12/2015
Impulsen mesures per allunyar la fauna salvatge de l’aeroport. Per evitar que els animals suposin un risc per als avions

L’aeroport d’Andorra-la Seu es troba en una zona rica en fauna salvatge entre els municipis de Montferrer i Castellbò i les Valls de Valira. La presència de voltors, senglars, cabirols, cérvols i altres espècies formen part del patrimoni natural de la zona però, sense les precaucions degudes, pot arribar a suposar un risc per al trànsit aeri. Així ho adverteix Aeroports de Catalunya en els seus comptes del 2014. El document, fet públic recentment, assenyala mesures per mantenir aus i espècies cinegètiques allunyades de la pista i del seu espai aeri immediat. L’aeroport acull aerotaxis i espera que Andorra Airlines operi vols a Madrid, París, Londres i Porto a partir del primer trimestre del 2016.    

 

El text encomana a l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) tasques per “optimitzar” l’abocador de la Mancomunitat de l’Urgellet a fi de “reduir l’atractiu que suposa per a les aus necròfagues” al llarg d’aquest any. Fonts de la Mancomunitat, per la seua part, van assenyalar que és una qüestió que s’ha abordat alguna vegada, però no s’han implementat ara per ara mesures per reduir la presència de voltors.    

 

Així mateix, Aeroports apunta a la “col·laboració” amb la societat de caçadors de Montferrer i Castellbò per organitzar batudes de cabirols, senglars i cérvols en l’entorn de l’aeroport, en terrenys propietat de la Generalitat fora del recinte tancat.    

 

L’entitat, per la seua part, va corroborar que té un acord amb l’empresa pública per prosseguir les caceres a la zona que ja duien a terme abans que l’aeroport obrís a vols comercials. Per fer-ho, les han de notificar prèviament perquè no coincideixin amb els dies en què hi hagi vols.    

 

Censos d’aus i conills    

 

A tot plegat, se sumen al seu torn controls i censos de les poblacions d’aus i conills a l’entorn del recinte. El document d’Aeroports de Catalunya afegeix que les plantacions de vegetació han de fer-se amb espècies “poc atractives per als ocells”.

 

R. RAMÍREZ

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar