Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

ALLARGAR LA TEMPORADA DE CAÇA O LA CASTRACIÓ QUÍMICAAllargar la temporada de caça o la castració química

30/09/2013

Els pagesos del Vallès Oriental posen sobre la taula “un ventall de mesures” que volen pactar amb els agricultors d’altres territoris per presentar-les a la conselleria en les properes setmanes, explica Pere Clos, president de l’Associació de Pagesos i Propietaris Agraris del Vallès Oriental. Entre les opcions que tenen al cap hi ha l’allargament de la temporada de caça que permeti capturar porcs durant més temps. També creuen que caldria fer accions per augmentar el nombre de caçadors que surten a fer batudes. “Ara la majoria tenen més de 70 anys”, diu Clos. I, fins i tot, introduir altres sistemes de caça que siguin més efectius que la caça amb un tret.
A banda de la cacera, els pagesos apunten com una bona opció la castració química dels porcs per evitar que es reprodueixin. Carme Rosell, experta en fauna salvatge, creu que no és una opció vàlida perquè, actualment, no hi ha cap producte específic per a senglars i, per tant, introduir la castració química a través de l’alimentació podria perjudicar altres espècies de mamífers que hi ha als boscos vallesans com els teixons, els conills o les guineus.
Fora de la caça, Rosell defensa que per controlar la població de senglars és molt important evitar el creuament de porcs salvatges amb porcs de granja o d’altres espècies com els vietnamites. També cal evitar donar-los aliments. “La gent que viu en urbanitzacions o a prop del bosc no els ha de donar mai menjar perquè estem augmentant el problema”. Per ella, també hi ajudaria que els pagesos posessin pastor elèctric als camps per evitar que els senglars tinguin tantes facilitats per accedir a l’aliment, que afavoreix reproduccions més nombroses.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar