Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · CAÇA MAJOR

ELS SENGLARS PROVOQUEN 2 ACCIDENTS CADA DIA A LES CARRETERES DE LLEIDAEls senglars provoquen 2 accidents cada dia a les carreteres de Lleida

01/12/2015
La seua irrupció a la calçada ha causat 188 sinistres en els últims tres mesos. Vuit persones ferides diumenge al xocar cinc vehicles per aquesta causa a Alcoletge

En els tres últims mesos les carreteres de Ponent han registrat 188 accidents provocats per animals, la majoria dels quals senglars, cosa que en representa dos cada dia. De fet, un de cada quatre accidents que tenen lloc a la província són causats per animals que irrompen a la calçada, un percentatge que es dispara a les carreteres del Pirineu, on representen sis de cada deu sinistres. Precisament, diumenge passat un senglar va provocar un accident en el qual van xocar cinc cotxes a l’autovia A-2 a Alcoletge i van resultar ferides lleus vuit persones.    

 

El sinistre va tenir lloc a les 22.42 hores i al lloc es van desplaçar tres dotacions dels bombers de la Generalitat. Els vuit ferits, amb contusions lleus, van ser traslladats a l’hospital Arnau de Vilanova. L’any passat els senglars van provocar 186 accidents a les comarques de Ponent. Aquest percentatge s’ha incrementat en l’últim lustre ja que el 2010 amb prou feines van ser 150 els sinistres provocats per aquesta causa.    

 

Al seu torn, en els últims anys s’han disparat els accidents causats per cabirols, la majoria als voltants d’Àger. Els accidents amb senglars són preocupants perquè l’animal irromp a la calçada de forma imprevista malgrat que afortunadament acostumen a causar només danys materials.    

 

La nova llei de Seguretat Viària que va aprovar el Congrés el passat mes de març preveu que en un accident provocat per l’atropellament d’un animal de caça “serà responsable dels danys a persones o béns el conductor”, si bé no se li podrà reclamar el valor dels animals atropellats.    

 

Fins ara la llei responsabilitzava els titulars de vedats. Ara seran responsables únicament del 5% dels casos. Per la seua part, Agents Rurals, agricultors i caçadors van anunciar el passat mes de setembre que formaran grups especials per caçar senglars i conills, davant de l’allau de queixes pels danys als camps i els accidents de trànsit que provoquen.    

 

LES CLAUS

Balanç
 
En els últims tres mesos les carreteres del pla han registrat un total de 131 accidents provocats per animals, la majoria senglars, i les vies del Pirineu n’han comptabilitzat 57 per aquesta causa.
 
 
Irrupció imprevista
 
Son accidents freqüents perquè els senglars irrompen a la calçada de forma imprevista.
 
 
Senglars i cabirols
 
L’any passat els senglars van provocar 186 accidents a les comarques de Ponent. També han augmentat els sinistres provocats per cabirols.
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar