Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · CAÇA MAJOR

LES FRANQUESES DEMANA SUPORT A LA GENERALITAT PER LLUITAR CONTRA LA PROLIFERACIÓ DELS SENGLARSLes Franqueses demana suport a la Generalitat per lluitar contra la proliferació dels senglars

30/11/2015
Una moció reclama que els Mossos col·laborin en les batudes amb caçadors i Policia Local

El ple de l’Ajuntament de les Franqueses ha aprovat una moció que demana a la Generalitat que col·labori amb les batudes que s’organitzin al municipi per evitar la proliferació dels senglars que han provocat accidents de trànsit i danys importants en conreus com el blat de moro o la mongeta del ganxet.  

 

En una moció presentada pel govern municipal de CiU que va tenir el suport dels grups del PSC i ERC, es va acordar demanar a la Generalitat que hi hagi una coordinació d’àmbit comarcal a l’hora de fer batudes i que els Mossos col·laborin amb la Policia Local i els caçadors per controlar i, si cal, tallar els camins durant les batudes. La moció també demana a la Generalitat que revisi les assegurances agràries a través d’Agroseguro pels danys en les collites i acorda revisar i netejar els vorals dels camins i carreteres per afavorir la visibilitat dels senglars.També fer pedagogia entre els ciutadans en el sentit que les batudes són un servei públic que es presta als ciutadans sense cap cost.  

 

La regidora d’Agricultura, Territori i Sostenibilitat, Rosa Pruna, va explicar que la coordinació ha donat bons resultats a les comarques gironines i per això es vol copiar el model. També alertava que la presència dels senglars ha augmentat al poble i que alguns s’han encarat amb persones. “Un senglar va entrar a l’estació i una truja amb garrins ha planta cara a persones que passegen prop del riu Congost a Llerona. Són animals que a vegades arriben fugint de batudes que es fan en pobles veïns”, va explicar Pruna.  

 

Imaginem i Convergència per les Franqueses es van abstenir en la votació, mentre que el regidor del PP hi va votar en contra. Imaginem va demanar que es retirés la moció per poder afegir-hi altres aspectes com la redacció d’un pla tècnic de gestió cinegètica, buscar solucions per a la caça menor al municipi o establir com s’han de cobrir les despeses que tenen els caçadors cada cop que fan batudes extraordinàries. “La caça menor també provoca molèsties perquè les societats de caçadors deixen anar animals criats en granges que tendeixen a anar buscar aliments a les cases i fan que els caçadors s’hi acotin molt”, va dir el portaveu d’Imaginem, Rafael Bernabé. El portaveu d’ERC, Àngel Profitós, va demanar que es controli el destí que es dóna a la carn dels animals morts en les batudes i també va denunciar que s’havien trobat cartutxos d’escopeta a tocar d’algunes cases.    

 

J.V.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar