Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS

AGENTS RURALS REALITZEN UNA ACTUACIÓ CONTRA EL COMERÇ IL·LEGAL D´OCELLS FRINGÍL·LIDS A CORNELLÀAgents Rurals realitzen una actuació contra el comerç il·legal d´ocells fringíl·lids a Cornellà

23/11/2015
Aquesta actuació torna a posar en evidència el continu mercat il·lícit existent de compravenda d’ocells silvestres de cant

S’han intervingut un total de 72 exemplars d’ocells de l’espècie cadernera amb un valor estimat d’uns 800€    

 

Membres del Cos d’Agents Rurals va dur a terme, aquest dissabte,  una actuació contra la venda il·legal d’ocells fringíl·lids a les immediacions de la Plaça Tàrrega de Cornellà de Llobregat. L’objectiu d’aquestes actuacions és el d’evitar el comerç d’ocells silvestres capturats al medi natural ja que la protecció legal d’aquestes aus ho prohibeix.

 

Han estat identificades i interceptades dues persones tot just abans de que es dirigissin amb els 72 ocells de l’espècie cadernera(Carduelis carduelis) a la Plaça Tàrrega amb la finalitat de comercialitzar-los il·lícitament. Cap de les dues persones ha acreditat l’autorització excepcional que pogués emparar la seva captura legal en el medi natural. Tanmateix, els ocells no disposaven de l’obligatòria anella oficial. Tots els exemplars, entre els quals hi ha exemplars adults i novells, presenten evidències d’haver estat capturats recentment. En l’argot ocellaire es coneixen com a “passes” les caderneres procedents de les poblacions del centre d’Europa que són capturades durant la tardor a la Península ibèrica. Les bandades d’ocells arriben a la Península a la recerca de destinacions més càlides on passar l’hivern. En el mercat negre, es venen fàcilment.    

 

L’actuació d’aquest dissabte se suma a les 188 caderneres “passes” intervingudes per Agents Rurals en un altra actuació a Sant Cugat del Vallés fa tot just un parell de setmanes. El lucre econòmic dels 72 ocells intervinguts dissabte s’estima al voltant dels 800 €.    

 

Tots els ocells comissats han estat traslladats a un Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de la Generalitat per passar una revisió veterinària i iniciar la seva reintroducció al medi natural.    

 

Les investigacions efectuades pel Grup de Suport de Fauna i Flora del Cos d’Agents Rurals indicarien que els ocells han estat caçats furtivament a la província d’Osca i també, que les persones denunciades acudien periòdicament a Cornellà de Llobregat a comercialitzar els ocells després d’haver-los caçant il·legalment. D’aquesta manera, els guanys eren nets, ja que no hi havia intermediaris.  

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar